“Sukker” af Gitte Løkkegaard

image_pdfimage_print

Sukker

Original titel: Sukker
Forfatter: Gitte Løkkegaard
Genre: Ungdomsroman
Sider: 288
Forlag: Politikens forlag
Udkom: 9. juni 2015

DUO 6 stjerner

 

 

 

 

En utrolig smuk og realistisk fortælling om kærlighedens glæder og sorger. Den bringer et utroligt og personligt billede på de mange sider af et romantisk forhold.

streg

Resumé

Nina er en selvsikker ung kvinde på 19 år og går i 3.g. Hun lever et almindeligt liv med masser af fest, farver og fyre. Derudover også alt hvad der hører med – veninder, forældre og kæreste. Alt dette ændrer sig, da hun møder sin nye chef Thomas. Hun forelsker sig hurtigt i ham og han i hende. Selvom begyndelse er dejlig og let mellem dem og Nina føler sig elsket, bliver kærlighedsforholdet mellem dem foruroligende med mange gode og onde sider. Kærligheden skærer sig igennem Nina og hendes gamle tilværelse. Thomas bærer nemlig på en fortid, som gør forholdet stormfuldt.

streg

Anmeldelse

Jeg var helt vild med ’Sukker’. Jeg fløj lige igennem bogen, fordi jeg slet ikke kunne ligge den fra mig. Den var meget realistisk, og jeg kunne nemt forholde mig til de mange ting som Nina og Thomas står overfor. Mange oplever et romantisk forhold hvor ens tidligere tilværelse ændrer sig, og man bliver så opslugt af kærligheden, at man ikke kan se andet. Som ordsproget lyder: Kærlighed gør blind, som denne bog viser utroligt godt.

En anden ting som også gør bogen meget realistisk, er beskrivelsen af Nina og Thomas forelskelse i hinanden. Man kan tydeligt mærke hvad de føler for hinanden, der bliver ikke skjult noget omkring deres følelser og dette synes jeg var utroligt godt. Dette gjorde for mig, at jeg slet ikke havde lyst til at stoppe med at læse om Nina og Thomas. Dette betød også at hovedpersonerne var rigtig nemme at følge, og jeg kunne utrolig godt lide dem, fordi jeg kunne forholde mig til dem.

Jeg blev utroligt overrasket over bogens slutning. Dette var på ingen måde det, jeg havde forventet eller forestillet mig. Det var også en afslutning, som var vildt åben, og jeg var slet ikke klar til at sige farvel til historien og Nina og Thomas. Jeg har virkelig lyst til at læse videre på deres historie. Hvis du mangler en stormfuld romantisk ungdomsroman med masser sider af kærlighed er ’Sukker’ lige noget for dig.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.