“Sværd af glas” af Victoria Aveyard

Sværd af glas

Original titel: Sword glass 
Forfatter: Victoria Aveyard
Serie: Red Queen 
Genre: Science fiction, ungdomsbog
Sider: 464
Oversat af: Astrid Heise-Fjeldgren
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato: 26. januar 2017

DUO 6 stjerner

 

 

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret

Igen blev jeg fanget af skrivestilen, Mare og stemningen i bogen. Jeg måtte blive ved med at vende siderne og kan slet ikke vente til, at jeg får lov til at møde Mare og de andre personer, som jeg er kommet til at elske igen.

streg

Resumé

Mare og Cal er undsluppet Cal’s bror Maven. Hun har fundet ud af at der er andre som hende. Der er andre, som har de samme evner som hende, og hvor deres blod er rødt. Hun tager på en mission, for at finde de andre og redde dem fra den nye konge. Hun håber, at de vil hjælpe hende med at vinde kampen med deres egenskaber, inden Maven slår dem alle ihjel.  Det er en hård kamp, ikke kun fysisk, men også mentalt for Mare. Hvordan skal hun komme igennem mistilliden og det store ansvar ved at lede en hær?

streg

Anmeldelse

Jeg blev vildt glad, da jeg modtog bogpakken med ’Sværd af glas’. Jeg kunne ikke vente med at begynde at læse i den og havde store forventninger til bogen, fordi jeg var blevet utrolig fanget af den første bog ’Rød dronning’. Den var på alle måder fantastisk, med hensyn til genren og personerne. Lige da jeg startede på bogen, skulle jeg lige ind i den igen. Der har været så mange gode fantasy/science fiktion bøger, som jeg har været vilde med og som kom meget oven i hinanden, som har gjort, at jeg kan have blandet det hele lidt sammen. Men efter jeg havde fået læst de første kapitler, var jeg straks tilbage.

Mange af tingene som var sket, kom hurtigt tilbage til mig og bogen stod som et levende billede for mig. Her skuffede ’Sværd af glas’ mig på inden måde. Jeg blev rigtig hurtigt fanget ind i universet igen. En ting jeg hurtigt vil nævne ved bogen, var forordet på bagsiden af bogen. ’Jeg er et sværd, et sværd af glas og jeg er ved at gå itu.’ Det forklarer den situation som Mare er i, utrolig godt. Hun er sværdet, altså en farlig og betydelig person, som står i en svær situation, fordi lige meget hvilken vej den går, har den en stor risiko for at gå i tusinde stykker.

Jeg kunne rigtig godt lide universet. Det er meget opdelt i form af, at der er sølverne og de røde og de har en stor modstand og had mellem hinanden. Jeg kan godt lide de evner, som de forskellige har og at de har i ’Sværd af glas’ og at Mare er ude og rekruttere dem. Det hele virker meget som X-men, hvor de går sammen og kæmper med hinanden. Jeg synes det var rigtig godt og der var spænding på hele vejen igennem, så jeg følte ikke at historien stod stille på noget tidspunkt. Det var helt sikkert med til at holde spændingen i høj sædet.

’Sværd af glas’ ender selvfølgelig også et rigtig spændende sted, som gør at jeg virkelig glæder mig helt vildt til at læse videre i serien og se hvad der kommer til at ske med Mare og hendes kærlighedsliv. Derudover glæder jeg mig selvfølgelig også til, at se hvordan det komme til at blive løst i forbindelse med konflikten mellem sølverne og de røde, fordi en ting ’Sværd af glas’ viste mig, er at den konflikt ikke bare kan løses med en ny konge. Så det bliver virkelig spændende, at se hvad forfatteren vil byde på i den sidste bog om den røde dronning.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen