“The Angels’ Share”

angels share


Titel: The Angels’ Share
Genre: komediedrama
Sprog: engelsk
Spilletid: 101 minutter
Premiere: 6. juni 2013
Skuespillere: Paul Brannigan, Siobhan Reilly, John Henshaw
Selskab: Mis. Label 

DUO stjerner III

 

 

 The Angels’ Share er en smuk, charmerende og virkelig morsom film, hvor vi kommer tæt ind på et liv, der for os kan virke skræmmende, men for andre – i dette tilfælde unge Robbie – er den barske virkelighed. En fantastisk fortælling om håb, drømme og kærlighed.

s

Resumé

Skotske Robbie er hårdt ramt af den sociale arv – han er småkriminel, har siddet inde grundet en voldsdom, og er sådan en, man ikke regner med har en fremtid. Men han har også en gravid kæreste, som han elsker, og er opfyldt af håbet om at blive den far, hans søn fortjener. Da Robbie skal igennem en helvedes masse timers samfundstjeneste møder han Harry – og det bliver det vendepunkt, som han har ventet så længe på.

Harry lærer Robbie at sætte pris på skotsk kvalitetswhisky, men det i sig selv kan jo ikke hjælpe Robbie til et bedre liv med mulighed for at forsørge sin familie – lige indtil den dag han finder ud af at en meget sjælden og kostbar tønde whisky skal sælges på auktion. Sammen med sine tre venner fra samfundstjenesten udtænker han en plan: de hapser en smule af whiskyen, sælger det – og bliver rige. Det bliver starten på et morsomt, hjertevarmende og rimelig nervepirrende eventyr i det skotske højland. 

s

Anmeldelse

Personskildringerne i The Angels’ Share er ret fantastiske. Vi kommer ikke så meget ind på livet af Robbies tre kammerater, som vi gør ved han selv, men de er alle tre nogle virkelig unikke karakterer, der i høj grad bidrager til filmens humoristiske del. Robbie er et virkelig glimrende eksempel på, hvordan man også kan leve sit liv – med voldsdomme, håbløshed og angst for fremtiden, men også kærlighed og lyst til at ændre alt til det bedre. På den måde er The Angels’ Share et unikt indblik i konsekvenser af den sociale arv, en virkelighed som de fleste formår at lade som om, ikke eksisterer. Men på trods af at det er et ganske alvorligt emne, formår filmens bagmænd at gøre den til en virkelig varm og humoristisk film – primært grunden de farverige karakterer.

Ligeledes er jeg vild med den udvikling, som problembarnet Robbie gennemgår i løbet af filmen. I starten, da han får dommen om samfundstjeneste, er han parat til at opgive det hele og bare fortsætte i samme spor som hidtil. Hans kæreste, der er gravid med hans søn, deler dog ikke den mening, og Robbie er klar over, at han må til at ændre den retning, som hans liv er ved at tage. Og med ønsket om at blive den far, som han altid selv har savnet, formår han virkelig at ændre retningen – og det er ekstremt livsbekræftende at være vidne til, om end han gør det ved noget alternative metoder.

The Angels’ Share er en film, der formår at skille sig ud fra mængden – på en meget positiv måde. Historien er ikke noget der er set før, selvom temaet naturligvis er brugt i mange andre film, og den indeholder en tilpas mængde af alle de gode film-tricks: kamp for kærligheden, levende karakterer, et virkelig nervepirrende point of no return, en masse overraskelser, og underholdning fra start til slut. Helt klart anbefalelsesværdig – både til et godt grin med vennerne, hygge med familien eller tømmermændsfilm til en søndag på sofaen.

 

s

Emi DUO

Skrevet af Emilie Bregendahl


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *