“The Colony”

colony


Titel: ”The Colony”
Genre: Sci Fic
Sprog: Engelsk
Spilletid: 90 min.
Udkom: December 2013

Skuespillere: Kevin Zegers, Laurence Fishburne, Bill Paxton
Filmselskab: Mis. Label

duo 4½

 

 

“The Colony” var lidt langsom i starten, men godt en halv time inde i filmen, tog den en ordenlig drejning og jeg blev fuldkommen opslugt af filmen!

s

Resumé

Jorden er dækket af is, og de få overlevene lever i små kolonier rundt omkring i verden, hvor de alle kæmper for at overleve.
En almindelig forkølelse kan koste flere livet, og manglen på mad truer, og får det værste frem i nogle mennesker.
Da koloni 7 en dag modtager et nødsignal for en af de andre kolonier, drager de ud gennem net nådsløse snelandskab, for at stå ansigt til ansigt, med en gruppe af sindssyge mennesker, som er blevet drevet til vanvid af slut.

s

Anmeldelse

Mange har hørt flere forskellige historier om overlevelse, og hvordan menneskets instinkter og ønske om at leve, kan drive det værste frem i nogle, og tilmed gøre folk sindssyge. ”The Colony” er et nyt bud på, hvordan verden kan komme til at se ud, hvis jorden bliver ramt af en ny istid, og hvordan menneskerne film reagere på det.
”The Colony” er en sci fic film, der viser hvordan en gruppe af mennesker kæmper for overlevelse. Alt er dækket af is, og de kæmper hver eneste dag i håbet om at overleve til den næste.
Menneskerne mangler protein, og det er næsten umuligt for dem at avle dyr (her i blandt kaniner) hvor ungerne er dødfødte.

Jeg synes egentlig at det tog ret lang tid for filmen at komme i gang. Den første halve time, sker der ikke så meget, og jeg må indrømme at jeg faktisk sad og kedede mig lidt.
Men da hovedpersonen Sam, sammen med to andre, ankommer til Koloni 7, hvor de ender med at stå ansigt til ansigt med en flok kannibaler, tog filmen en ordentlig drejning. Derfra var det action nonstop.
jeg sad og så filmen en aften i mørke, men måtte dog til sidst tænde lyset, da stemningen i filmen var så uhyggelig, og jeg vært øjeblik forventede et-eller-andet springe frem på skærmen – dog selvom jeg vidste, at filmen ikke var en gyser.
På trods af de lidt uhyggelige scener hvor Sam og de andre går hen af lange gange og kan høre at de ikke er alene, så er filmen ellers ikke så slem. Så selv hvis du ikke er glad for uhyggelige film (som mig), kan du sagtnes se ”The Colony” – dog anbefaler jeg tændt lys!

Som nævnt tidligere tog filmen en voldsom drejning, og jeg glemte hurtigt den lidt kedelige start, og blev fuldkommen opslugt af handlingen!
Jeg vil klart anbefale denne film til folk som elsker spænding og action, men stadig godt kan lide at det ikke fylder hele filmen, og at der er mere handling og dybde og at det ikke bare meningsløs vold.
Filmen får en til at tænke, og man får et indblik i, hvad der kan ske med et menneske og hvor langt nogle vil gå for overlevelse.

 

s

Mathilde DUOSkrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *