“The Descendants” på DVD

Descendants

Titel: The Descendants
Genre: Drama, komedie
Spilletid: 1 time og 55 minutter.
Udgivelsesdato: 12. oktober 2013
Skuespillere: George Clooney, Shailene Woodley, Nick Krause og Judy Greer
Filmselskab: 20th Century Fox

DUO stjerner III

”The Descendants” er en stærk film, der virkelig berørte mig. Selvom filmen har et dystert omdrejningspunkt er der tilpas meget humor blandet ind i den til, at det ikke bliver helt sort.

streg

Resumé

Matt King arbejder rigtig meget. Han ser næsten aldrig hverken sine to døtre eller sin kone, og når han gør, er han aldrig rigtig til stede.

Det ændrer sig brat, da hans kone kommer ud for en ulykke og ender i koma. Nu må Matt selv tage sig af sine to døtre med alt hvad det indebærer – og han er slet ikke skabt til livet som alenefar.

Ikke nok med dette har Matt også en problematik omkring en masse land, som han og hans familie ejer, som skal sælges. Han er den eneste arving, og derfor hviler der en stor byrde på hans skuldre.

Det hele virker måske uoverskueligt for Matt, især da han opdager, at hans kone holdt en stor hemmelighed for ham. Men de oplevelser, han kommer ud for sammen med sine to døtre, kan måske hjælpe dem med at komme tættere på hinanden.

streg

Anmeldelse

”The Descendants” er en meget stjernespækket film. Ud over selvfølgelig George Clooney (og, altså, hvem har ikke bare en lille smule et crush på ham?) var det også den film, som for alvor sparkede gang i den unge Shailene Woodleys karriere – og her i år er hun hovedrollen i to kæmpe film, nemlig ”Divergent” og ”The Fault in Our Stars”. Derfor forventede jeg også en hel del fra skuespillet i denne film – og filmen levede fuldt ud op til mine forventninger!

Til trods for at filmen foregår på Hawaii, som oftest er portrætteret som lidt af et paradis, virker personerne i filmen meget almindelige, meget ”rigtige”. I nogle film kan det hele virke lidt for urealistisk, lidt for glamourøst. Det var slet ikke tilfældet med ”The Descendants”.

Emnet omkring døden er ret tungt – familien står med spørgsmålet om, om de vil holde moren i live, selvom hun højst sandsynligt aldrig vil vågne, eller om de vil slukke maskinerne. Til trods for det blev filmen ikke alt for tung og sort, og det skyldes, at der er tilpas med humor indblandet. Dog slet ikke så meget, at det blev for meget og kom til at virke kunstigt – det var en perfekt balance.

Tempoet i filmen er også meget godt. Der er ingen tomgangsperioder, hvor man sidder og venter på, at der skal ske noget, og omvendt er der heller ikke tidspunkter, hvor handlingen går så hurtigt, at man ikke kan følge med. Det føltes, som om filmen er meget kortere end den var, fordi jeg var så opslugt af handlingen – virkelig fedt!

”The Descendants” er en film, man kan se sammen med næsten alle – sine veninder, sine forældre, der er noget for alle bortset fra de yngste, som nok ikke vil finde den videre interessant … Det er ofte svært at finde en film, som mange forskellige køn og aldersgrupper kan nyde, men sådan en film er ”The Descendants” i hvert fald!

Jeg vil helt klart anbefale filmen, hvis du har lyst til at se en tung men også sjov film, som virkelig får én til at tænke.

streg

Sofie DUOSkrevet af Sofie Peschardt


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *