“The Host”

Titel: The Host
Instruktør: Andrew Niccol
Land: USA

 Skuespillere: Saoirse Ronan, Max Irons, Jake Abel
 Spilletid: 2 timer 5 minutter
2 stjerner DUO

 

 

 

 

Bogen bag ”The Host” er skrevet af vores alle sammens Stephenie Meyer – om end man er glad for hendes “Twilight”-saga eller ej, så ved man nok, hvem hun er. Typiske elementer fra “Twilight”-serien går igen i dette nye kærlighedsdrama: overnaturlige væsner, stor (og umulig) kærlighed – og ikke så forfærdeligt meget andet.

s

Anmeldelse

Der er kun få rigtige mennesker tilbage på Jorden, og de lever alle i skjul. Væsner, kaldet Sjæle, fra universets fjerneste afkroge har nemlig opdaget Jorden og alle de forfærdelige ting, som menneskerne gør mod hinanden. Sjæle er udelukkende gode af natur, og det er derfor i bedste mening, at de overtager menneskernes kroppe og lever et nyt liv gennem dem. På den måde bliver Jorden igen et fredeligt sted, hvor alle lever i harmoni med hinanden i et nyt samfund baseret på tillid og gensidig respekt. Det eneste skår i Sjælenes plan om den perfekte planet er de få tilbageblevne mennesker, der lever skjult i oprørsgrupper.

Melanie Stryder er et af disse mennesker. Siden Sjælene overtog hendes forældre, har hun levet på flugt med lillebroren Jamie. Hun tror, at de er de to sidste mennesker i verden – indtil den dag hun møder et andet menneske, Jared – og forelsker sig hovedkulds i ham. De slår sig ned afsides byen og lever fredfyldt i noget tid – lige til den dag Sjælene får fat i Melanie og indsætter en sjæl i hendes krop. Den indsatte Sjæl ved navn Vandrer bliver nu sat på den opgave at opspore Jared og Jamie gennem Melanies minder. Én ting havde ingen dog set komme: Melanies bevidsthed bliver ikke slettet, og hun gør, hvad hun kan for at stoppe Vandrer i at se hendes minder. Langsomt knytter de to et bånd, som det ikke er meningen at en Sjæl og et menneske skal kunne.

Som altid med filmatiserede bøger, skal man passe på ikke at drage for mange paralleller til bogen. Det er bare svært med ”The Host” – for filmen er så ringe i forhold til. Den grundlæggende handling og mening bag filmen er godt nok ladt tilbage, men mange scener er taget ud, og jeg synes ikke, at man lærer personerne godt nok at kende. På trods af spilletiden på lige lidt over to timer, er det som om, at det går alt for hurtigt.

”The Host” er ikke en film, du skal se i forventningerne om det nye “Twiligt”. Og har du læst bogen bag filmen, vil jeg anbefale, at du slet ikke gør dig nogen forventninger. Jeg skal dog ikke gøre mig alt for hellig, for der er nogle fantastiske (og rørende) scener med i filmen, og der var andre i biografen end jeg selv, der tudede til slutningen. Jeg er ret vild med, at filmen bygger på flere slags kærlighed end bare den mellem Melanie og Jared (Bella + Edward om igen), men også søskendekærlighed, kærlighed til livet, og kærlighed mellem to eksistenser, der end ikke kommer fra samme del af universet.

Jeg vil ikke sige, at ”The Host” ikke er anbefalelsesværdig, men den fangede bare ikke mig specielt meget. Hvis man ikke har læst bogen på forhånd, tror jeg, det bliver en bedre oplevelse – men smut da lige ind og se traileren på Youtube for en god ordens skyld.

s

Emi DUO

Skrevet af Emilie Bregendahl


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *