“The Maze Runner”

The Maze Runner

Titel: The Maze Runner
Genre: Science fiction, action
Spilletid: 1 time og 53 minutter.
Premiere: 18. september 2014
Skuespillere: Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Will Poulter, Thomas Brodie-Sangster, Aml Ameen, Patricia Clarkson
Filmselskab: 20th Century Fox

duo 4½

“The Maze Runner” er en filmatisering af den meget populære bog af samme navn – og selvom den ikke holder sig helt til bogen er den helt klart en film, du ikke vil gå glip af!

streg

Resumé

Da Thomas vågner i mørket kan han intet huske om sig selv. Han kan ikke huske, hvor han kommer fra, hvem hans venner er, han kan ikke engang huske sit eget navn.
Han befinder sig pludselig midt i The Glade – en lysning omgivet af høje mure på alle fire sider – sammen med en masse andre drenge på hans egen alder.
Ingen ved, hvorfor de er blevet sendt derhen, ingen ved noget om deres baggrund. Men de ved, at uden for de fire mure ligger en enorm labyrint; en labyrint, som ændrer sig hver aften og som de i årevis forgæves har forsøgt at finde en vej ud af.
Men måske kan Thomas ændre på det – så er spørgsmålet bare, om de tør se de ting i øjnene, der venter i labyrinten.

streg

Anmeldelse

Som stor fan af James Dashners ”The Maze Runner”-serie var jeg ovenud begejstret, da jeg fandt ud af, at den første bog skulle filmatiseres. Jeg vidste med det samme, at det var en film, jeg bare måtte se.

Rent grafisk set er filmen virkelig, virkelig godt lavet! Den kæmpemæssige labyrint med de enorme vægge var vildt godt lavet og jeg fik virkelig en følelse af selv at være inde i labyrinten – en lidt creepy men også virkelig fed fornemmelse!

Skuespillerne er også castet utroligt godt – og ikke kun Dylan O’Brien, som de fleste piger (mig selv inklusiv) nok vil savle bare en lille smule over. Rigtig mange af de andre skuespillere har virkelig fanget essensen af deres personer utrolig godt – jeg elskede at se deres forskellige personligheder udfolde sig på det store lærred!

Jeg tror dog, at folk, der ikke har læst bogen faktisk vil nyde filmen mere, end folk som mig, der har læst bogen (og hele resten af serien, for den sags skyld). Det er jo altid lidt et sats, når en af ens yndlingsbøger bliver filmatiseret – for kan den nu leve op til de enormt høje forventninger?

Jeg gik ind til filmen med nedtonede forventninger, så jeg vil ikke sige, at jeg blev skuffet. Jeg blev dog lidt forundret over nogle af de ting, de har valgt at ændre, fordi jeg simpelthen ikke forstod, hvorfor de havde valgt at ændre det. Et eksempel på det er, at Thomas først kan huske sit navn et par dage efter, at han er kommet – flere ting kan jeg ikke komme ind på, uden at komme til at spoile handlingen.

Så derfor; hvis du har læst bogen, prøv at have et åbent sind, for selvom der er en del ting, der er ændret, er det stadig en virkelig fantastisk film.

Og hvis ikke du har læst bogen – filmen i sig selv er virkelig en oplevelse, så skynd dig at bestille billetter, så du kan nyde to timers action, sjov og lækre hunks!

streg

Sofie DUOSkrevet af Sofie Peschardt


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *