“The Prom – i kærlighedens navn” af Saundra Mitchell

the prom

Original titel: The Prom
Forfatter: Saundra Mitchell
Genre: Ungdomsbog

Forlag: Politikens forlag
Sider: 208
Udgivelsesdato: 3. november 2020

 

 

 

 

Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplaret

Til dig som bedre kan lide at se film end at læse bøger.

streg

Resumé

Prom, årets højdepunkt. Alle er spændte og glæder sig til en festlig aften med musik, dans og flotte kjoler. Én ting kræver det dog, for at man overhovedet kan deltage; nemlig en date. Emma har glædet sig længe til at kunne udleve enhver amerikansk teenagers drøm om at ankomme i limousine med en flot date. Det eneste hun ønsker, er at kunne nyde en dejlig aften med sin kæreste. Der er bare en lille detalje; Emma’s kæreste er en pige, og det er ikke nemt at være lesbisk i en lille religiøs by som deres.

streg

Anmeldelse

The Prom er en genskrivning i romanform af en musical fra 2016. Jeg var en smule forvirret over de første tre sider i bogen. Her ses et uddrag af en teateranmeldelse fra New York Times, og jeg var i tvivl om det var en del af historien eller en anmeldelse af musicalen. Det gik dog hurtigt op for mig, at det var en del af historien.

Bogen er skrevet i et let og ungdommeligt sprog med flere referencer til nutidens samtaleemner bl.a. Ariana Grande, filmen ”To all the boys I’ve loved before” og Pokemon. Læseren føler sig inkluderet i historien, da hovedpersonen Emma bryder den fjerde væg og taler til os. Skrivestilen får historien til at føles mere som at se en film, hvilket jeg ikke har oplevet i særlig mange bøger.

Med sine blot 200 sider er bogen hurtigt læst. Man når derfor heller ikke at komme så dybt ind i karaktererne, og specielt synes jeg det er lidt synd, at vi ikke får et større indblik i Emma og Alyssa’s forhold. Gennem handlingen er de sjældent sammen, og selvom plottet mest af alt handler om det prom, som de gerne vil til, savner jeg lidt noget mere historie om dem og deres forhold, andet end bare om hvordan de mødtes.

Historien er meget forudsigelig, og på intet tidspunkt fik bogen mig ud på kanten af stolen i spænding. Det er en kliché amerikansk historie i den forstand, at prom betyder alt for karaktererne, der er nogle ”onde” cheerleaders, og sidst men ikke mindst er der de populære jocks fra skolens basketballhold.

Jeg er nok blevet lidt for gammel til at læse teenager highschool historier, men hvis du er mellem 13 og 17 år, og måske ikke er så vant til at læse, er ’The Prom’ et godt sted at starte. Bogen er tilpas kort til at være overskuelig, og som jeg nævnte tidligere, føles det mere som at se en film, hvilket jeg tænker er fedt for unge, som egentlig bedre kan lide at se film end at læse bøger.

streg

Skrevet af Clara Juul


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *