“The Revenant” på Blu-ray

The Revenant

Original titel: The Revenant
Genre: Drama, thriller
Spilletid: 2 timer og 36 minutter
Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson og Will Poulter
Selskab: 20th Century Fox
Udkom: 2. juni 2016

DUO stjerner III

 

Utrolig stærk og intens filmatisering af de hårde prøvelser for at overleve i naturen, samt en visning af menneskenes bedste og værste sider.

streg

Resumé

Pelsjægeren Hugh Class bliver sammen med hans søn og andre pelsjægere, jaget på flygt af en gruppe indianere. På vej hjem til fortet, bliver Hugh angrebet af en bjørn. Han bliver slemt tilredt og i sidste ende bliver han efterladt af de andre. Hugh Glass må klare sig selv mod naturen og gøre alt for at overleve.  

streg

Anmeldelse

’The Revenant’ er en utrolig lang film, og man kan også sige, at selve historien egentligt er langtrukken, fordi det handler om Hugh Glass, som skal overleve i naturen, for at komme hjem til fortet hvor resten af folkene er og i sikkerhed. Selvom filmen er lang og er meget ens formet i sin handling, så bliver man blæst væk af de smukke omgivelser, hovedpersonen og de handlinger, som viser de forskellige sider af vores menneskes natur. På den ene side har man den fair og retfærdige type, som vil sikre orden og giver troen på menneskeheden og den anden side, som viser grådigheden, og at man vil gøre alt for egen vindings skyld.

En af de ting som jeg virkelig følte holdte filmen oppe, var den smukke natur som filmen er filmet i. Det var utrolig godt filmatiseret og viser igen to sider af naturen. Den ene side, viser den smukke og levende side, og den anden side viser den hårde og dræbende side, ligesom ved menneskene. Jeg synes at det fungerede rigtig godt i filmen, da det skabt meget fokus på naturen.

En anden ting som virkelig gjorde en forskel for filmen, var Leonardo DiCaprios rolle og hans skuespil. Det er helt sikkert også derfor, at han har fået en pris for denne film, fordi hold da op, hvor gør han det godt. Man kan virkelig se det i de vanskelige scener, hvor hans liv hænger meget i balancen. Her kan man nævne scenen med bjørnen, fordi jeg kunne virkelig ikke tænke andet, end hvor så det livagtigt ud, ligesom mange af de andre barske scener.

I det hele taget er det en meget barsk film, men den er også meget intens i forbindelse med filmatiseringen, som virkelig gør den værd at se, selvom selve handlingen kan virke langtrukken. Bare Leonardos skuespil er nok til, at jeg kan anbefale at man sætter sig og ser ’The Revenant’.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *