“Til døden os skiller” af Kit A. Rasmussen

Til døden os skiller

Original titel: Til døden os skiller
Forfatter: Kit A. Rasmussen           
Genre: Ungdomsbog
Sider: 277
Forlag: Carlsen Udgivelsesdato: 15. maj 2017

DUO stjerner III

 

 

 

 

 

Tak til Carlen for anmeldereksemplaret

Jeg havde ikke de store forventninger til bogen, inden jeg gik i gang. Jeg blev heller ikke skuffet, fordi ’Til døden os skiller’ havde en meget overraskende og interessant slutning.

streg

Resumé

Nick begynder at få styr på sit liv. Han har haft en hård barndom og fået et rygte som en bad boy. Han arbejder på værkstedet sammen med sine 2 venner og har en plan om at eje sit eget en dag. Han prøver ikke at tage for mange stoffer eller ryge for meget hash, og så har han en bolleven i Emma. Men så møder han Isabella og bliver forelsket. Hun er langt over hans liga, men det lykkedes ham at vinde hende alligevel. Men hvad er prisen? Kender de virkelig hinanden eller sig selv?

streg

Anmeldelse

Jeg havde som sagt ikke de store forventninger til bogen, inden jeg gik i gang med den. Jeg havde læst bagsiden og tænkt, at dette godt kunne være noget for mig. Jeg læste den faktisk også rigtig hurtigt. Det er meget let og ukompliceret sprog, og det passede mig faktisk meget godt, for lige at komme i gang med at læse danske bøger igen efter en del engelske bøger her på det sidste. Jeg blev faktisk heller ikke skuffet over den, men overrasket over slutningen. Jeg havde nok forventet en lyserød slutning af en eller anden slags, men her blev jeg faktisk overrasket. Jeg skal nok lov ikke at røbe alt for meget, så jeg ikke ødelægger noget for nogen.

Jeg startede ud med blandede følelser for hovedpersonen Nick. Jeg synes han prøver, især når man tænker på hans opvækst, så jeg endte faktisk med at kunne lide ham. Nogle gange i løbet af bogen havde jeg selvfølgelig lyst til at råbe af ham og ruske ham, så han kunne tage sig lidt sammen og sige tingene som de var. I løbet af bogen får man nogle fakta omkring vold – omkring hvor mange procent, hvilke typer og hvem der anmelder det også videre. Dette synes jeg faktisk var meget godt. I starten forstyrrede det min læsning, men efter jeg forstod betydningen, bladrede jeg tilbage og læste dem igen.

I løbet af bogen kan man selvfølgelig godt fornemme, at noget ikke helt er som det skal være, men alligevel blev jeg overrasket over slutningen og syntes, at den tog en interessant drejning. Slutningen er dog også lidt ufærdig, da jeg selvfølgelig har gættet hvad der sker, men ikke helt fået det bekræftet. Jeg er en person som godt kan lide at få tingene bekræftet, ellers kan min hjerne køre helt rundt med mig. Jeg blev også lidt ked af slutningen, som gjorde at jeg sad lidt trist tilbage, da jeg var færdig med bogen, som jeg helt sikkert tænker var meningen fra forfatterens side – at få en reaktion fra læseren.

Jeg kan helt sikkert anbefale ’Til døden os skiller’, da jeg blev overrasket over drejningen, men også fordi jeg fik lov til at møde en spændende karakter i bogen og fordi bogen faktisk blev i mine tanker et godt stykke tid efter, at jeg havde læst den.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *