“Top Gun” på Blu-ray

Top gun

Original titel: Top Gun
Skuespillere: Kelly McGillis, Tim Robbins, Tom Cruise, Anthony Edwards,
Genre: Action
Spilletid: 1 time og 49 minutter
Filmselskab: 20th Century Fox
Udgivelsesdato: 2. juni 2020


Tak til 20th Century Fox for anmeldereksemplaret

’Top Gun’ er bestemt en rigtig klassiker.

streg

Resumé

Sammen med sin bedste ven og navigatør Goose, bliver Maverick optaget på den berømte eliteskole for angrebspiloter Top Gun. Her møder han den smukke kvindelige instruktør Charlie, som han straks får et godt øje til. Men det er ikke lutter lykke, fordi en dødsulykke indtræffer, og Maverick tager skylden på sig og har derefter problemer med at komme tilbage i luften. Men hans instruktører sender ham i kamp, og Maverick får derved en sidste chance for at bevise sit værd.

streg

Anmeldelse

Jeg har længe fået at vide, at det at jeg ikke har set ’Top Gun’ er en fejl i min opdragelse, og jo jeg kan da godt se at det er en god film, men jeg synes faktisk ikke der er særlig meget indhold i filmen. Det er egentligt utroligt, at man kan have en film med så lidt indhold, men alligevel er det jo en film, som man kan se igen og igen, og bliver udnævnt til en filmklassiker uden lige. Men et eller andet sted kan jeg også kun give filmen sin ret, fordi det er faktisk en god film, og man bliver jo alligevel fanget af den og stemning, som man møder i filmen.

Jeg er ikke den største fan af Tom Cruise, og jeg var heller ikke helt fan af karakteren Maverick. Men jeg må indrømme, at han vinder en smule ind på mig, jo længere jeg kom ind i filmen, dog mest til sidst efter det mest tragiske sker. Men Tom Cruise spiller jo alligevel rollen som den uforbederlige, selvsikre charmør. Han spiller det til UG, og han er yderst realistisk i sin optræden. Man kommer ikke rigtig vild tæt på karaktererne, men man bliver underholdt af dem hele vejen igennem, med udtagelse af et par scener. Jeg var dog allermest vild med skuespilleren Anthony Edwards, som spiller Goose i filmen. Han levede totalt op til den sjove sidekick til vores hovedperson.

Jeg må indrømme, at jeg er en smule imponeret over den måde, den er filmet, fordi selvom at dette er efterhånden en ældre film, så synes jeg ikke, at man tydeligt kunne se det. Jeg er faktisk også imponeret over, at ’Top Gun’ er en lang film, men jeg synes ikke der er den store spænding over filmen. Det er næsten alene træningspas, som personerne skal igennem på nær til sidst i filmen. Så jeg kedede mig en smule i løbet af filmen, men alligevel var jeg godt underholdt på grund af vennerne Maverick og Goose’s humør og små tricks.

Alt i alt vil jeg sige at denne film kan anbefales, og den kan altid tåle et gensyn, hvis man har brug for en film, hvor man bliver underholdt og ikke har brug for en intens historie bagved. På den måde bliver man jo også blive klar til den nye ’Topgun’, som snart kan ses i biograferne.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *