“Tro, håb og dobbeltspil” af Ally Carter

Tro, håb og dobbeltspil

Titel: ”Tro, håb og dobbeltspil”
Serie: Gallagher Girls
Original titel: “Only the good spy young”
Forfatter: Ally Carter
Oversat af: Tine Sakura Bestle
Udkom: 1. april 2013
Sider: 270
Forlag: Alvilda

DUO stjerner III

 

 

”Gallagher Girls”-bøgerne er spændende, actionprægede, sjove og tøsede. ”Tro, håb og dobbeltspil” indeholder bestemt alle de ting, og jeg elsker det!

streg

Resumé

Cammie og Bex holder juleferie i London sammen med Box’ forældre og ca. tredive agenter, der er der for at passe på Cammie. Efter Klanen mislykkede forsøg på at kidnappe hende kan hun ikke føle sig sikker nogle steder.

Hun bliver opsøgt af en af hendes lærere fra Gallagher Akademiet, som er på flugt fra CIA, MI6 og alle de agenter, som skal beskytte Cammie. Den pågældende lærere, som ellers har været en tæt allieret, viser sig at være en dobbeltagent, der arbejder for selveste Klanen.

Hun finder ud af, at hendes fars forsvinden måske har forbindelse til Klanen og bliver hun fast besluttet på at finde ud af, hvad der skete, også selvom Gallagher Akademiet er mere sikret end nogensinde før, og at hun har svært ved at stole på nogen, ikke engang sig selv.

Med en vennegruppe bestående af tre top-tunede agenter in spe og den lidt for lækre lidt for mystiske Zach kan Cammie måske opklare mysteriet om Klanen, og en flok Gallagher piger giver ikke så let op.

streg

Anmeldelse

”Tro håb og dobbeltspil” er den fjerde bog i ”Gallagher Girls”-serien, og jeg er helt vild med de foregående bøger. Bogen indeholder alle de elementer, der kombineret gør denne serie så god, og efter min mening er det den bedste i serien indtil videre.

I ”Tro håb og dobbeltspil” leder Cammie og hendes veninder fortsat efter alle de hemmeligheder, de opdager i deres tid på Gallagher Akademiet, og der er også nogle tråde fra de andre bøger, der samler sig og giver mening, så jeg sad med en virkelig fed fornemmelse af, at tingene bare gik op i en højere enhed.

Det gjorde også, at spændingen i bogen var mere intens end i nogle af de foregående bøger. Der er jo liv, der står på spil! Den verden, som bogen foregår i, med spioner, er meget let at leve sig ind i. På flere forskellige måder er Cammie og hendes veninder ikke så forskellige som så mange andre teenagere, og det gør også, at jeg virkelig knytter mig til de forskellige personer – og så er det jo bare ikke i orden, at der er nogle terrorister, der er ude på at gøre dem ondt!

Endnu en af de ting, jeg elsker ved ”Gallagher Girls”-bøgerne, er humoren. Flere stoppede jeg op og tog billede af en virkelig sjov dialog eller nogle af de små ”Fordele og ulemper ved”-lister, som Cammie og hendes veninder laver, så jeg kunne vise den til mine veninder. Bøger, der kan få mig til at smile og endda grine, er virkelig nogle af de bedste, der findes.

”Tro håb og dobbeltspil” kan læses af piger helt ned til omkring 11/12 år, ville jeg mene. Sproget er dejlig enkelt, kapitlerne er en overskuelig længde, og med al den tøsefnidder og humor mixet ind i uhyggen og action bliver det på intet tidspunkt for meget.

Alt i alt er ”Tro håb og dobbeltspil” bare en virkelig god og hyggelig tøsebog. Den er hurtigt læst og er den perfekte bog til en ferie eller en weekend med en god kop te. Hvis ikke du har læst ”Gallagher Girls”-serien, hvad venter du så på? Kom i sving – du vil ikke fortryde det!

streg

Sofie DUOSkrevet af Sofie Peschardt


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *