“Troskab” af Magge Stiefvater

shiver 3


Titel: Troskab
Original titel: Forever              
Forfatter: Maggie Stiefvater
Sider: 495
Forlag: Gyldendal
Udkom:  2/12 2011

duo 4½

 

 

 

I den sidste del af Maggie Stiefvaters trilogi, bliver alle de løse ender samlet, og vi får mere eller mindre den episke afslutning, som sætter punktum ved en rørende og spændende trilogi.

streg

SPOILER ALERT; Dette er 3’eren i en serie, og der kan forekomme spoilers i denne anmeldelse.

Resumé

Grace er nu ulv, og Sam er menneske. Sam venter på, at Grace vender tilbage til sin menneskeskikkelse, alt i mens der sættes spørgsmålstegn ved Grace forsvinden. Sam er den hovedmistænkte, og samtidig den eneste der ved, hvor Grace i virkeligheden er.

Ulvene bliver mere aggressive i et forsøg på overlevelse, men nu har byens borgere fået nok, og vil udrydde ulvene. I et kapløb med tiden, forsøger Sam som menneske at redde ulvene.

streg

Anmeldelse

Maggie Stiefvater får afsluttet sin trilogi på allerfineste vis, og jeg fandt den tredje bog ligeså spændende som resten af serien. I første bog var det Sam der var ulv, i anden bog var de begge to mennesker, og nu er Grace ulv, vi får hele ulvescenariet fra begge vinkler, og jeg syntes især om de øjeblikke hvor Grace var ulv  yderst interessant at læse om, man fik et lille indblik i hvad der foregik med Grace, og hvordan hun fandt frem til flokken.

I den tredje bog kommer de forskellige synsvinkler virkelig frem, og det var meget mere interessant end i den anden bog, for det giver mere mening at have forskellige vinkler her, hvor de ikke alle 4 er samme sted hele tiden.  Cole bliver mere og mere vanvittig i et forsøg på at finde en kur, Isabel kæmper imod den tiltrækning der er mellem hende og Cole, og Sam går og venter i frustration på at Grace skal vende tilbage.

Til trods for de mange spændende aspekter i bogen, er der alligevel passager jeg fandt unødvendige og som trak bogen lidt i langdrag, det har hele tiden været et lille problem i gennem alle tre bøger, selvom Maggie Stiefvater har yderst velformuleret og nuanceret sprog, bliver det en anelse for detaljeret nogen gange, og med for lidt dialog.

Afslutningen var på sin vis passende. Den fik frembragt en lille tåre, men da jeg havde vendt sidste side, følte jeg mig alligevel en lille smule snydt, for jeg syntes sagtens hun kunne have afsluttet den 20 sider tidligere, for virkelig at give historien en afslutning der sad længe i læseren bagefter. Hun kommer desværre med en ret så kraftig udtoning, der får historien til at flade helt ud, i stedet for at slutte halvvejs ned af klimakset. Det er lidt ærgerligt, for jeg ventede faktisk at jeg ville tømme en hel pakke kleenex efter endt side, men jeg sad tilbage med en tom følelse i stedet.
Dermed ikke sagt at bogen ikke var god. For det var en sand fornøjelse at læse. Hele trilogien har været skøn at stifte bekendtskab med, og at læse om kampen for Grace og Sam at forblive i samme art og elske hinanden. Deres kærlighed var klar allerede fra den første bog, og det var dejligt til en afveksling at læse om lidt dybere kærlighed, end den overfladiske kamp om at opnå kvinden der strækker sig over et par bøger. Jeg vil på det kraftigste opfordre jer til at læse den sidste bog i trilogien, såfremt i ikke har gjort det endnu.

streg

Stine DUOSkrevet af Stine Jørgensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *