“Turneringen i Gorlan” af John Flanagan

Turneringen i Gorlan

Originaltitel: Ranger’s Apprentice: The Early Years 1. The Tournament at Gorlan
Serie: Skyggens lærling – De første år #1
Forfatter: John Flanagan
Oversat af: Birgit Schlifer
Genre: Fantasy
Forlag: Gyldendal
Sider: 416
Udgivelsesdato: 7. juni 2016

DUO 6 stjerner

 

‘Turneringen i Gorlan’ er en forhistorie til serien om Skyggens lærling – og den foregår før Will overhovedet kommer ind i billedet.

streg

Resumé

Der lyder rygter om, at Prins Duncan af Araluen raserer og røver oppe nordpå. Men Halt og rangeren Crowley tvivler, og snart viser det sig, at Lord Morgarath af Gorlan Len har taget både Duncan og Kong Oswald til fange. Han har tilmed afskediget alle de gamle rangere i kongens navn. Snart samler Halt og Crowley de gamle rangere, og sammen vil de gå mod Morgarath. Det hele kulminerer til den årlige turnering i Gorlan, hvor hele Araluens højtstående folk er samlet!

streg

Anmeldelse

Jeg ved ikke, hvorfor jeg bliver ved med at være i tvivl. I tvivl om, om Flanagan har skrevet endnu en pragtroman, eller om det skal være den første, der bryder den flotte stime. ‘Turneringen i Gorlan’ var ingen undtagelse. Jeg var fanget af handlingen fra start til slut! For én gangs skyld følger vi hverken en lærling, som man gjorde i ‘Skyggens lærling’ eller en ung skandier, som man gjorde i ‘Våbenbrødre’.

Hele handlingen i ‘Turneringen i Gorlan’ er en uddybning af en af historierne i ‘De tabte historier’, der var en del af ‘Skyggens Lærling’-serien. Som det også skrives i bogen, er det en forhistorie til ‘Skyggens lærling’, men den læses bedst efter. Jeg er helt enig. Det er absolut en fordel at være inde i universet fra starten. Desuden spiller Halt en stor rolle, så det er en fordel at kende ham fra tidligere bøger!

Sproget i bogen er legende og let, og man flyver hurtigt gennem de godt 400 sider. Det tog mig ikke mere end en eftermiddag at få læst bogen. På intet tidspunkt keder man sig, man er hele tiden underholdt af den ene eller den anden begivenhed. Bogen kan læses fra en 11-12 år og op, men som snart sekstenårig nød jeg alligevel bogen i fulde drag! Den er ikke fyldt med snirklede sætninger eller tungetvistende tillægsord, men dens beskrivelser er alligevel mere end fyldestgørende! Jeg har endnu ikke læst noget af nogen forfatter, der beskriver kampscener der giver den samme levende fornemmelse, følelsen af at stå midt i kampens hede, så godt.

Generelt er der ikke meget at udsætte på romanen. Forrest er der det sædvanlige kort, der kendetegner Flanagans romaner, og forsiden er også i stil med de andre bøger. Jeg glæder mig virkelig til at se hvad han disker op med i de kommende bøger, for det eneste irriterende, der er ved bogen, er den enorme cliffhanger, som man sidder tilbage med efter endt læsning. Mere irriterende slutning skal man lede længe efter, men det er okay, for så ved vi, at John Flanagan arbejder, og at der vil komme flere romaner fra hans hånd – vi får desuden, i takkedelen, oplyst, at der arbejdes på flere bøger i både ‘Våbenbrødre’-serien og i denne nye serie.

streg

Skrevet af Mia Cecilie Pedersen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *