“Tyverier” af Thomas Korsgaard

tyverier

Original titel: Tyverier
Forfatter: Thomas Korsgaard
Genre: Noveller
Sider: 139
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Udgivelsesdato: 19. september 2019

DUO stjerner 4

 

 

 

Tak til Plusbog for at sponsere bogen.

Jeg har ikke særlig meget erfaring og viden om noveller, da jeg ikke tidligere rigtig har læst nogen i min fritid. Med det sagt, synes jeg alligevel de her gjorde indtryk på mig.

streg

Resumé

Femten fortællinger om forskellige menneskers liv, hvor der sker betydningsfulde øjeblikke. Fortællinger om hemmeligheder, ensomhed og store forhåbninger. Alle har de hver deres specielle historie, men handler i bund og grund om at stjæle ting og sager, og liste hemmeligheder ud af folk, uden at det bliver opdaget.

streg

Anmeldelse

Jeg har ikke læst mange noveller, og dem jeg har læst, var tilbage da jeg gik i skole, og det var en del af danskundervisningen. Derfor var jeg både spændt og nervøs for at læse ’Tyverier’, fordi jeg ikke helt vidste, hvad jeg gik ind til.

Nogle af fortællingerne gjorde mere indtryk end andre. Novellen ’Hestebremser’ var blandt dem, der gjorde størst indtryk, fordi drengen forsøger at få sin mors opmærksomhed, og hun egentlig bare gerne vil have fred og ro – jeg vil ikke afsløre mere, da man fandt ud af, hvorfor moderen var som hun var overfor sit barn.

’I bor da meget tæt’ handler om, hvordan at et venskab kan smuldre og forandre sig, når man bliver ældre og begynder på et nyt kapitel af sit liv. Her synes jeg virkelig, at de to tidligere bedste venner kom meget skævt ind på hinanden, og ville gerne vide mere om, hvornår det var gået galt.

Jeg synes faktisk, at det var meget hyggeligt at læse novellerne, da det også satte nogle tanker i gang hos mig, selvom det er meget korte historier. Jeg er lidt mindre skræmt af noveller efter denne bog.

Reklamelink: Bogen kan blandt andet købes hos Plusbog.dk

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *