“Udstillet” af Nicole Boyle Rødtnes

Udstillet

Originaltitel: Udstillet
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes
Genre: Ungdomsroman
Sider: 284
Forlag: Alvilda
Udgivelsesdato: 15. september 2017

DUO 6 stjerner

 

 

 

 

 

Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret.

Jeg har virkelig set frem til at læse ’Udstillet’, og den var lige så tankevækkende, som jeg havde forventet. Det er en bog, alle unge burde stifte bekendtskab med på et tidspunkt.

streg

Resumé

Da et nyt realityprogram er ved at blive lavet, melder en række unge sig til programmet i håbet om at blive optaget i det. Ida og Oliver bliver to af deltagerne, men efter en udfordring hvor Oliver vil snyde sig til et bedre resultat, bliver Ida og Oliver uvenner. Oliver vil nemlig gøre alt for at vinde programmet, uanset hvad det vil koste ham eller andre undervejs – men med sådan en indstilling kan det kun gå galt…

streg

Anmeldelse

’Udstillet’ var meget hurtigt læst, hvilket skyldes måden bogen er bygget op på, og fordi jeg syntes det var et virkelig godt emne, Nicole tog fat på. Hvad er man villig til at gøre for at vinde i et realityprogram? Kapitlerne skifter mellem Oliver og Ida, hvilket også medfører, at man får et indblik i, hvordan de begge har det med programmet undervejs og bagefter.

Vi starter faktisk historien efter at ’Grænseløs’ er blevet optaget og blevet vist til omverdenen. Derfor oplever vi på meget nært hold, hvad det kan gøre ved en deltager, at være med i et realityprogram. Undervejs mens vi får historien fortalt om, hvad der skete i programmet fra både Ida og Olivers synspunkt, er der små bidder af den kontrakt deltagerne har underskrevet, for at deltage i programmet. Og i efterskriften får man så af vide, at de bidder faktisk slet ikke er så langt fra virkeligheden, hvilket jeg synes er meget tankevækkende.

Ida er virkelig ude for en grufuld oplevelse, og jeg føler så meget med hende, efter alt det hun må gå igennem, efter at en anden deltager har gjort hende til grin foran hele Danmark. Samtidig har det også givet hende nogle mentale ar, som hun stadig forsøger at komme sig over. I det mindste har hun nogle veninder, som forsøger at hjælpe hende.

Jeg er meget imponeret over, hvor godt Nicole har bygget historien op på, fordi vi både skifter mellem fortid og nutid, og samtidig får vi kun få hints hen af vejen, hvor det først er til sidst, at hele sandheden kommer frem. ’Udstillet’ er helt sikkert en bog, som jeg kan anbefale til alle unge, der er nysgerrige på reality verdenen, da den ikke altid er så lyserød, som den ser ud. Det er lidt et wake-up call for mange, vil jeg tro, selvom de ting der står i bogen, ikke er noget der er baseret på virkeligheden, så giver det alligevel stof til eftertanke, om hvor meget man er villig til at ofre, for at vinde.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *