“Udvælgelsen” af Kiera Cass

image_pdfimage_print

Udvælgelsen

Original titel: The Selection 
Forfatter: Kiera Cass
Serie: The Selection
Genre: Ungdomsbog, serie
Oversat af: Sarah Feddersen Thomsen
Sider: 230
Forlag: Tellerup
Udkom: 3. juni 2014

DUO 6 stjerner

 

 

 

Jeg kunne simpelthen ikke lægge bogen fra mig – den var bare fantastisk fra start til slut.

streg

Resumé

America Singer tilhører en af de lavere samfundsklasser i nationen Illéa. Hendes familie lever på sultegrænsen, og derfor kommer hendes livs chance, da hun bliver inviteret til at deltage i udvælgelsen. I udvælgelsen skal hun kæmpe mod 35 andre unge kvinder, for at vinde kronprins Maxon’s hjerte, og blive Illéas nye prinsesse. Dog med en det lille twist, at kampen er for åbent kamera. Det er ikke en nem beslutning, fordi America har en hemmelig kæreste, men hun føler sig presset af sine forældre til at deltage, og snart befinder hun sig på paladset sammen med de andre unge kvinder.

streg

Anmeldelse

Jeg slugte ’Udvælgelsen’ med hud og hår. Den var fantastisk og utrolig spændende, men også meget nervepirrende. Jeg har altid været utrolig glad for bøger, hvor vi befinder os i et andet univers, og det kan man i hvert fald sige at ’Udvælgelsen’ gør. Vi befinder os i et kastesystem, hvor der er 8 kaster, hvor ettere er de rigeste og ottere er nærmest de hjemløse. Forfatteren, Kiera Cass, gør et rigtig godt stykke arbejde med at beskrive de forskellige kastere og forholdet mellem dem.

Ligesom med de forskelige kastere, har forfatteren også formået at skabe en hovedperson som jeg især virkelig elskede. Hun er sjov, stærk, følsom og fængslende. Man kan tydeligt forstille sig, hvordan hun må have det, fordi hendes indre tanker beskrives utrolig godt. Dette gør at man straks føler at man kender hende, og at man kan identificerer sig med hende.

‘Udvælgelsen’ rummer også masser af kærlighed, og der udvikler sig lidt af et trekantsdrama til sidst, og normalt kan jeg godt blive rigtig irriteret over disse trekantsdramaer, men ikke i denne bog, fordi hun beskriver America samt situation, så utrolig godt, at man hele tiden selv skifter mening om hvad hun skal føle, og hvem hun skal føle for.

Selvom at kærlighed er et stort tema i ‘Udvælgelsen’, sker der også nervepirrende episoder, fordi at hun nu befinder sig i paladset, og konkurrencen er i fuld gang mellem pigerne, så derfor er der både interne kampe, men der er dog også eksterne kampe. Der er nemlig en oprørerbande i Illéa, som angriber Paladset og lige pludselig befinder America sig midt i det hele.

Alt i alt er ’Udvælgelsen’ en utrolig god bog, som rummer både romantik, men også nervepirrende episoder. Jeg kunne i hvert fald slet ikke lægge bogen fra mig, så fængslende er alle hovedpersonerne, at man bare skal læse videre. Bogen er den første af sin slags, som jeg har læst på grund af konkurrencen om at vinde Kronprinsens hjerte, og dette er helt sikkert hvad der gør bogen unik hos mig. Ellers mindede den mig meget om ’Hunger Games’, ud fra systemet med kasterne og at der er en konkurrence/games, som hele nationen følger med i, og hver borger har deres favoritter. Jeg kan i hvert fald roligt sige at America Singer er min favorit.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.