“Ulven i hjertet” af Andrea Hannah

image_pdfimage_print

Ulven i hjertet

Titel: Of scar and stardust
Forfatter: Andrea Hannah
Oversat af: Nanna Gyldenkærne
Genre: Thriller

Sider: 310
Forlag: Høst & Søn
Udgivelsesdato: 3. februar 2017

DUO 3

 

 

 

 

Tak til Høst & Søn for anmeldereksemplaret.

Jeg blev desværre skuffet over plottet i ’Ulven i Hjertet’ – en lille smule for forudsigeligt!

s

Resumé

Efter angrebet på Claires lillesøster, Ella, har Claire boet hos sin tante i New York, mens Ella kom sig over operationerne og tilpassede sig til sit nye ansigt. Men ingen vidste, hvad der egentlig skete den nat, Ellas ansigt blev flået i stykker. Claire var overbevist om, at det var ulvene, der hjemsøger majsmarkerne, der havde fået fat i hendes søster – og de var nu fulgt efter hende til New York City. Ingen troede dog på hende, fordi ingen beviser pegede mod det. Da Ella to år senere sporløst forsvinder, må Claire drage tilbage til hendes hjemby Amble, Ohio. Hun må se ulvene i øjnene, for at kunne få sin lillesøster tilbage.

s

Anmeldelse

Jeg havde ikke de store forventninger, da jeg begyndte på ’Ulven i Hjertet’, men både forsiden og bagsiden af bogen er dækket af rosende ord og varme anbefalinger, så det ville nok være løgn at sige, at jeg ikke havde en eller anden form for forventning til bogen. Det tog mig dog noget tid at komme ind i historien, der bygger meeeeget langsomt op – lidt for langsomt til min smag, især når det skal være en medrivende thriller… En lille smule mere action, tak!

Claire, som er vores hovedperson, er vist essensen af en upålidelig fortæller. Hele romanen er skrevet fra hendes synspunkt, men hun kommer med flere konstateringer, der direkte modstrider naturen, og derfor ved man aldrig helt, hvilken side man er på: Claires eller de andres? Jeg synes det giver historien et meget godt twist, fordi det giver lidt mere at tænke over, og man kan prøve at løse mysteriet om Ella selv, mens man læser.

Som person synes jeg dog ikke, at Claire er særligt godt skrevet. Vi hører om at hun drikker og ryger og skipper skolen, og lige bagefter at hun bliver hjemme udelukkende interesseret i at finde Ella, og så vender hun igen på en tallerken og bliver den modige heltinde, som ingen kan stoppe. Der er flere store ting, som Claire affinder sig meget hurtigt med, og vi læser ikke om en særligt bemærkelsesværdig reaktion fra hende. Jeg vil ikke sige hvad det er, hun accepterer, fordi… Spoilers! Men hvis det var mig, der fandt ud af det, som Claire gør i bogen, så tror jeg ikke, at jeg bare ville acceptere det, sige ”Nåh, ja,” og gå videre. Hvilket Claire gør, og det undrer mig, fordi hun har brugt to år på at komme sig over sin søsters overfald, og hun er tydeligvis stadig mærket.

Som jeg har sagt før, så var plottet i bogen en lille bitte smule tamt. Jeg synes ikke rigtigt, at der sker så meget, det er mest bare Claire, der går rundt og prøver at finde Ella. Flere af vendepunkterne var ikke specielt chokerende, og mange af de beviser de finder er ikke særligt interessante. Alligevel synes jeg, at Andrea Hannah formår at skrive bogen sådan, at du ikke rigtigt har lyst til at lægge den fra dig. Selvom jeg ikke var videre imponeret over hverken karakterer eller de små drejninger vi vel må kalde plottwists, så fik jeg alligevel læst bogen ganske hurtigt, for jeg ville faktisk gerne finde ud af, hvordan det hele endte. Det er nok der, at bogen bliver reddet en smule for mig. Selvom jeg ikke ligefrem blev ramt i hjertet af Claire og Ella, så ville jeg alligevel meget gerne se, at Claire fik sin lillesøster tilbage, og fandt ud af, om det virkelig var ulvene. Jeg ville ikke kalde ’Ulven i Hjertet’ medrivende, men jeg havde ikke lyst til at lægge bogen fra mig.

Mest skuffende af alt tror jeg, vil være måden ’Ulven i Hjertet’ er skrevet på. Jeg havde virkelig forventet noget andet, end det, jeg mødte, da jeg åbnede bogen. Flere andre har nemlig beskrevet den som en meget velskrevet bog, men det var den desværre ikke for mig. Den er fuld af unødvendige metaforer og beskrivelser, ingen virkelig har brug for. Undskyld Claire, men jeg er ret ligeglad med, at din beige sweater også er havregrødsfarvet. Ærligt talt synes jeg, at alle de her virkemidler der er smidt ind i teksten virkelig ødelagde handlingen for mig. Jeg vil gerne have en thriller til at have en stærk handling i stedet for at være et forsøg på en poetisk sammensmeltning af genrer. Jeg kan godt se, hvor Andrea Hannah gerne vil hen med al denne brug af sproget, men for mig tog det ikke historien op på et højere plan. Selvom der var få sætninger, som jeg virkelig godt kunne lide – ”Hvor begynder man, hvis man skal finde en pige lavet af ar og stjernestøv?” – så blev jeg virkelig træt af de uendelige metaforer for jeg-ved-ikke-hvad, der bare sænkede tempoet på bogen til sneglefart.

’Ulven i Hjertet’ var ikke lige den bedste læseoplevelse for mig. Jeg er åbenbart ikke en af dem, der elsker Andrea Hannahs skrivestil, og jeg synes ikke, at slutningen var chokerende overhovedet. Dog vil jeg sige, at forfatteren lykkedes med at skrive en historie, som du gerne vil se slutningen på. Jeg ville i hvert fald være blevet ganske utilfreds, hvis jeg havde fået revet de sidste 50 sider ud!

s

Skrevet af Frida Toudal


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.