“Under ensomme stjerner” af Kate Ling

Under ensomme stjerner

Original titel: The loneliness of distant beings
Forfatter: Kate Ling
Serie: Ventura
Genre: Science-fiktion
Oversætter: Lærke Pade
Sider: 307
Forlag: Gads forlag
Udgivelsesdato: 3. oktober 2017

5,5 DUO

 

 

 

Tak til Gads forlag for anmeldereksemplaret

’Under ensomme stjerner’ viste sig at være en rigtig god læseoplevelse, hvor jeg straks forelskede mig i universet og kærlighedsforholdet mellem de 2 hovedpersoner. Jeg glæder mig til at læse videre i denne trilogi.

streg

Resumé

Seren Hemple er født på rumskibet Ventura. Her har hun altid fået af vide, hvad hun skal, hvilket tøj, hvilket arbejde og hvilken mand hun skal have. Dette begynder hun at sætte spørgsmål ved, da hun møder den karismatiske og spændende Dom. Hun forelsker sig hovedkluds i ham på trods af, at det har store konsekvenser at forelske sig på rumskibet. For at de kan være sammen bliver de nødt til at flygte, men hvordan kan de det, når de befinder sig i det tomme rum?

streg

Anmeldelse

Jeg glædede mig meget til at begynde på ’Under ensomme stjerner’. Det er efterhånden længe siden, at jeg læste om den første gang, hvor jeg ikke var i tvivl om, at dette ville være en bog for mig. Jeg kan rigtig godt lide science fiktionsbøger, og især hvis de foregår i det yder rum. Det jeg rigtig godt kunne lide ved universet, er at befolkningen nu befinder sig i rummet på et rumskib, og her kan man godt gætte, at der ikke er plads til ubegrænsede mængder, og at hverdagen må blive kontrolleret lidt, for at man kan overleve. Men alligevel synes jeg det var ret spændende at læse om, hvordan forfatteren havde strikket det sammen, fordi Seren har virkelig ikke noget valg på nogen måde.

De kan ikke vælge hvem de bliver gift med, hvilket arbejde de har og heller ikke, hvilken film de gerne vil se i biografen. Derfor kan man jo også tænke sig til, at det må gå galt og at der er nogen som vil sætte spørgsmål til det, og dette får man hurtigt indblik i, at Seren gør. Hun har meget svært ved at affinde sig med tingenes gang, og det bliver på ingen måde lettere, da hun møder Dom. Jeg kunne rigtig godt lide deres kærlighedshistorie. Det var helt sikkert en stor pagetuner for mig, og som også gør, at jeg glæder mig rigtig meget til at læse videre i deres historie.

Jeg må indrømme, at jeg fik mig en lille overraskelse til sidst, angående en at karaktererne som vi mødte, som også gør, at jeg glæder mig til at læse videre i serien. Universet i bogen mindede mig på en måde om TV-serien ’The 100’, som jeg virkelig elsker. Så derfor har jeg bestemt intet problem med at anbefale ’Under ensomme stjerner’ til alle, som godt kan lide en bog med en rigtig god kærlighedshistorie, en masse spænding og så, at den selvfølgelig foregår i rummet og ude i fremtiden.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *