“Under The Dome”

image_pdfimage_print

under the dome


Titel: Under The Dome – Sæson 1
Genre: Drama, thriller, spænding
Sprog: Engelsk
Skuespiller: Mike Vogel, Natalie Martinez, Alexander Koch
Udgivelsesdato: 10. april 2014
Selskab: Paramount

duo 4½

 

 

“Under The Dome” er en anderledes og unik serie, med en masse mystik, som jeg bestemt kan anbefale.


streg

Resumé – Sæson 1

Da Dale Barbara, – kendt som “Barbie” – ankommer til Chesters Mill, bliver byen omringet af en mystisk kuppel. Intet kan ødelægge den, og hverken menneskene udenfor eller indenfor kuplen ved hvor den kommer fra.
Snart må indbyggerne i Chesters Mill indse, at når man er indespærret sammen, er ingen hemmeligheder sikre.

“Barbie” kæmper med at holde et mord skjult, men da han møder Julia og finder ud af hvem hun er, bliver det langt sværere, end han havde drømt om.

Norrie bliver fanget i Chesters Mill sammen med sine to mødre. Da hun møder Joe, finder de ud af at mærkelige ting, sker når de er sammen. Mærkelige ting som måske har noget med kuplen at gøre.

Anige slår op med sin kæreste Junior, men da kuplen kommer, bliver det langt sværere fra Angie at holde sig fra ham, og snart må hun indse at Junior har store problemer.

Big Jim, prøver at tage kontrollen over byen, men hurtigt finder han ud af det langt fra er let. Han indser at han må bruge stærkere metoder, for at få den fulde kontrol.

streg

Anmeldelse

’Under The Dome’ er oprindeligt en bogserie skrevet af Stephen King. Jeg har ikke læst bøgerne endnu, men nu hvor jeg har set første sæson af tv-serien, har jeg bestemt lyst til det!
Serien er fuld af drama og spænding, og selvfølgelig en helt masse mystik! (Det er jo Stephen King vi snakker om)
Efter de første 2 afsnit var jeg solgt, og jeg så serien på knap 3 dage, (hvilket er kort tid når man går i gymnasiet og burde passe sine lektier) og nu vil jeg ønske at jeg havde sæson 2 hos mig, så jeg kunne se videre!

Der forgår mange forskellige ting i serien, da der er mange forskellige personer, som alle har en historie at fortælle. Man får dog hurtigt styr på det, og navnene er ikke noget problem, – i forhold til serien ’Games of Thrones’ hvor man kan være i gang med sæson 4 og slet ikke kan huske nogen af navnene endnu.

I forhold til andre serier, gik der faktisk lang tid, inden jeg fik en yndlings person. Efter omkring 5-6 afsnit var jeg enig med mig selv om, at pigen Norrie var min yndlings, på trods af at jeg faktisk ikke kunne lide hende i starten. Norrie har aldrig kendt sin far, men har til gengæld to mødre. Hun er i starten en halvsur og tvær teenager, men på den anden side er der også noget sjovt ved hende. Da hun møder drengen Joe, og man finder ud af der er noget særligt ved de to, begynder man lige så stille at se hende på en anden måde.  

’Under The Dome’ er bestemt en serie jeg kan anbefale at se. Den er i den grad vellykket og skuespillet holder hele vejen i gennem. Det er utroligt overbevisende reaktioner man får fra de forskellige personer, da de indser hvilke konsekvenser det har at være lukket inde. Som seer bliver man lynhurtig opslugt, og det spørgsmål man stiler sig selv er: “Hvad vil der ske nu?”, fordi der hele tiden er fuld fart på. Ikke én gang kedede jeg mig, da jeg så serien!

Jeg vil nok sige, at serien er fra 15+, da jeg ikke tror at den yngre befolkning, vil blive fanget af den på samme måde, og der er til tider også lidt blodige scener.
Hvis du mangler en serie at gå i gang med, så vælg ’Under The Dome’, – den skuffer ikke.

streg

Mathilde DUOSkrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.