“Unge kvinder” af Louisa M. Alcott

image_pdfimage_print

unge kvinder

Original titel: Little Women
Forfatter: Louisa May Alcott
Serie: Little Women
Genre: Skønlitteratur
Sider: 383
Oversat af: Camilla Christensen
Forlag: Høst & Søn
Udgivelsesdato: 23. oktober 2018

DUO stjerner III

 

 

 


Tak til Høst & Søn for anmeldereksemplaret

Det var rart at læse slutningen på ’Pigebørn’, og det var faktisk en slutning, som jeg synes fungerede rigtig godt.

streg

Resumé

De fire søstre Meg, Jo, Beth og Amy skal nu lære at stå på egne ben i en meget vanskelig og mandsdomineret verden. De må alle sammen stå igennem hver deres problemer og må finde en plads og vej i verden. Men en ting er helt sikkert. Alle pigerne holder sammen lige til det sidste, især når en alvorlig sygdom rammer den ene søster og sætter et perspektiv for alle de andre. Ligeledes står kærligheden også og venter nogle dem, hvis de vil åbne sig op for den.

streg

Anmeldelse

Jeg må indrømme, at jeg var en smule bange for at læse slutningen af serien, fordi jeg var både spændt, men også bange for at finde ud af, hvad der skulle ske med pigerne. Jeg havde nemlig nogle bange anelser, men jeg kunne se, at alt det jeg havde gået og frygtede ville ske i bogen, endte med at blive vendt på en rigtig god måde bortset fra 1 ting, men der skulle selvfølgelig være en smule sorg i bogen, fordi sådan er livet jo nogle gange.

Det var rart at følge pigerne, og man får en smule fra dem hver, dog mest Jo, Amy og Meg. Jeg kan rigtig godt lide, at vi får rigtig mange forskellige budskaber med i bogen. Pigerne kommer ud igennem følelser som jalousi, medmenneskelighed, kærlighed, ulykkelig kærlighed, problemer i ægteskabet, glæden ved at blive forældre og alle vanskelighederne ved livet. Og lige ved siden af dem, alle gangene, er deres trofaste mor, som er klar med en hjælpende hånd eller et par trøstende ord.

Vi kommer ikke udenom, at der også er en smule tristhed over bogen af en særlig grund, men jeg synes forfatteren kommer rigtig godt igennem det, og giver det hele et lettere skær, og for mig blev det gjort til noget smukt, selvom man umuligt kan sige dette i denne sammenhæng. Jeg kan rigtig godt lide forfatterens skrivemåde og de hændelser og karakterer, som hun præsenterer os for, og jeg oplevede en del glæde og sorg ved at læse bøgerne i serien om de 4 søskende.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.