“Ursiderne” af Nanna Foss

Ursiderne

Original titel: Ursiderne
Forfatter: Nanna Foss
Serie: Spektrum

Genre: Science fiktion, ungdomsroman
Sider: 540
Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato: 16. september 2017

DUO 6 stjerner

 

 

 

 

Tak til Tellerup for anmeldereksemplaret

Hold da op – hvor var den fantastisk. Det hele bliver bare bedre og bedre. Jeg kan slet ikke vente til vi får den næste bog i serien. Please for alt hvad der er godt, lad der ikke gå for længe efter den slutning.

streg

Resumé

Nasrin møder den dreng, som reddede hende, da hun var bare 10 år. Der er dog den lille detalje, at han ikke er blevet ældre, at han nu er blevet blind, og derfor slet ikke kan genkende hende. Men Nasrin er sikker. Før hun får set sig om, bliver hun indblandet i farlige skyggevæsner og tidsrejser. Nasrin er dog meget interesseret i en ting – nemlig spørgsmålet om man kan ændre noget, som allerede er sket. Hun vil snart finde ud af det hele, og det er kun et spørgsmål om tid, hvornår hun bliver taget med på vennernes rejse.

streg

Anmeldelse

Wow – jeg har virkelig været vild med både ’Leonierne’ og ’Gemierne’. Men jeg synes virkelig, at Nanna Foss får bragt ’Ursiderne’ til et helt andet niveau, og jeg er meget imponeret, fordi den var bare SÅ god. Jeg kunne slet ikke styre mig selv, da jeg havde læst den sidste side i bogen. ’Ursiderne’ var virkelig spændende, vild, trist og havde utrolig mange forskellige hændelser med på en gang, men alligevel gik det op i en højere enhed, selvom vi slet slet ikke er færdige endnu.

Denne gang får vi lov til at møde en ny hovedperson, nemlig Nasrin, som går og bærer på en meget stor sorg. Hun møder de andre, og bliver hurtigt en del af teamet. Der går noget tid, inden man lige ved hvor man har Nasrin henne, fordi hun består at en masse kontraster, og jeg synes det er en meget spændende karakter, som Nanna Foss har fået skabt. Jeg kunne vildt godt tænke mig, at få lov til at følge Nasrin igen på et senere tidspunkt.

Vi kommer længere og længere ind i plottet angående tidsrejserne og de mange forskellige mysterier, som vi har fået et lille indblik i de andre 2 bøger. Det er super fedt at komme dybere ind i historien, og se hvor indviklet og komplekst Nanna vil gøre historien, og jeg kan slet ikke vente med at se, hvad hun ellers finder frem til os. Jeg er meget imponeret over hendes skrivestil i denne bog og de mange detaljer, som der er kommet med i bogen. De er med til at give et endnu mere fuldendt billede af historien.

Jeg er vild med tidsrejserne, fordi jeg synes det bringer noget mystik og spænding ind i en bog, og det er på ingen måde en undtagelse for ’Ursiderne’ og ’Spektrum’ serien. Jeg kan helt sikkert anbefale alle, som er vild med dette, og som godt kan lide en science fiktion/fantasy bog, at man skal tage fat i Nanna Foss’ ’Spektrum’ serie. Hvis man allerede er i gang med i serien, skal man uden tvivl læse ’Ursiderne’.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *