“Væddermændenes nat” af Tobias Stenbæk Bro

image_pdfimage_print

Væddermændene

Original titel: Væddermændenes nat
Forfatter: Tobias Stenbæk Bro

Serie: Et varsel om storm
Genre: Skønlitteratur
Sider: 325
Forlag: Turbine
Udgivelsesdato: 9. oktober 2018

duo 4½

 

 


Tak til Turbine for anmeldereksemplaret.

Jeg blev overrasket over ’Væddermændenes nat’ på grund af fortællingen, som faktisk endte med at fange mig, og jeg glæder mig til at læse videre.

streg

Resumé

Vi møder 3 riddersønner, som alle har hver deres drømme og ambitioner. En nat ændres dette dog fuldstændig, da de må forlade deres faders gård på grund af et forræderi og må flugte ud i natten. Dette betyder en farefuld færd og en fremtid, som er uvis. Særligt den yngste bror Stormfrik bliver plaget af et par drømme, som han ikke kan tyde og laver sin helt egen efterforskning.

streg

Anmeldelse

Da jeg først så bogen, synes jeg, at der var noget som fangede mig, men alligevel gik der noget tid, inden jeg rigtig tog fat i den, fordi jeg må indrømme, at jeg ikke synes forsiden rigtig fanger mig. Men så hørte jeg et interview på bogforum med forfatteren, hvor der blev talt om bogen og læst et udsnit af den, som faktisk fangede mig en hel del. Da jeg kom hjem, og jeg fik muligheden for at komme til bogen i min store bunke, gik jeg også straks i gang, og jeg blev også glædeligt overrasket.

Jeg havde faktisk ikke de store forventninger til bogen, og det er måske også en af grundene til, at jeg så blev glædeligt overrasket. Vi får lov til at følge de 3 brødre, og det fungerede helt vildt godt, fordi vi skiftes til at følge dem og deres synspunkter. Det fik mig til at synes om dem alle sammen, uden at jeg helt kunne få mig en favorit, fordi jeg synes, vi får nogle gode og dårlige sider af dem alle sammen, og det gjorde at man glædede sig til at blive ved med at følge dem.

Jeg kunne rigtig godt lide den beskrivelse af stederne og handlingen, som vi får foræret af forfatteren. Det er helt vildt lækkert, og man får en lyst til at se det med sine egne øjne. Jeg syntes, at vi skulle et godt stykke hen i fortællingen, inden handlingen rigtig tog fat, så der sker ikke så vildt meget her i den første bog før til sidst. Men jeg må indrømme, at det gjorde, at jeg glædede mig til at læse videre i den næste bog i serien.

Jeg kan helt sikker anbefale ’Væddermændenes nat’, hvis man godt kan lide en mere historik roman, som indeholder en god fortælling, et lækkert persongalleri og et lille hint af magi.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.