“Valget” af Sarah Engell

Valget

Original titel: Valget
Forfatter: Sarah Engell
Genre: Ungdomsroman
Sider: 352
Forlag: CarlsenPuls

Udgivelsesdato: 3. oktober 2017

DUO 6 stjerner

 

 

 

 

Tak til CarlsenPuls for anmeldereksemplaret

En ung kvinde skal vælge mellem succes og samvittighed når det gælder allermest.

streg

Resumé

18-årige Xenia er godt på vej til at blive frontfigur for Etisk Parti, hvor hun stiler efter Folketinget, for hun har en masse ambitioner og vil gerne gøre en forskel i verdenen. Men da hun møder en lille pige, der er flygtet alene til Danmark, bliver hun sat i et dilemma mellem at følge succesens vej eller samvittighedens vej. Situationen spidser hurtigt til og hun står snart over for et valg, som er umuligt at tage.

streg

Anmeldelse

Nu har Sarah Engell gjort det igen. Hun har blæst mig ud af stolen. Og ikke nok med det, så har hun blæst mig ud over kanten af verden, og der kommer til at gå uger, før jeg er okay igen. Med andre ord, så er ’Valget’ en roman som ryster dig noget så voldsomt, fordi at Sarah Engell er så litterær overlegen og har så meget overskud, at hun tilføjer detaljer i alle sine bøger, som de fleste af os andre nok havde opgivet hurtigt igen.

For at blive mere konkret, så tager Sarah Engell hul på en hel ny og original vinkel: Nemlig ungdomspolitik. Ud over det, så smider Sarah Engell lige et twist ind, nemlig at hovedpersonen møder en flygtning. Hun tager en helt ny vinkel, som ikke er skrevet før og formår at levere en både interessant historie, men også at viderebringe en masse fakta og oplysninger, som uden at være interessante, var relativt ukendte og kun er med til at opløfte historien endnu mere.

Sarah Engell er som altid god til at forholde sig nogenlunde objektiv i sine bøger; hun lader sine karakterer komme ud for lidt af hvert, som gør det svært at vide, hvad forfatteren selv mener om hovedforløbet, hvilket faktisk kun er forfriskende. Hun viser ikke nåde over for sine egne karakterer, og er som altid åndsvag realistisk i, hvad der kan ske for dem. Det er jo næsten uhyggeligt, hvor god hun er til at gøre en realistisk verden spændende.

Sarah Engell har forhåbentlig plads derhjemme, for hun kan ikke præstere andet end at samle på stjerner, for hun får 6 stjerner herfra. De er givet, fordi hun viser, at hun kan opløfte en historie så højt op, som det overhovedet er muligt ud fra forskellige parametre, som hendes eget skrevne ord, men også hendes store viden om et emne.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


1 thought on ““Valget” af Sarah Engell

  1. Pingback: ValgetSarahengell.dk | Sarahengell.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *