“Valkyrien” af Sidsel Katrine Slej

Valkyrien

Titel: Valkyrien
Forfatter: Sidsel Katrine Slej
Forlag: Turbine
Genre: Fantasy, ungdom
Sider: 292
Udgivelsesdato: 7. november 2016

DUO 6 stjerner

 

 

 

 

 

 

Så kom afslutningen på ’Sanddrømmeren’ endelig! Og sikke en afslutning på en spændende og medrivende trilogi, som jeg er virkelig glad for beæret over, at have stiftet bekendtskab med.

streg

Resumé

Fréa forsøger med alle midler at få stoppet Od og på den måde forhindre Ragnerok. Med sig har hun sin veninde Ranveig, som hjalp hende med at få Midgårdsormen tilbage i verdenshavet. Da de opdager at skibet Naglfar, der er bygget på døde mænds negle, ligger og venter på at ulykkesguden Loke kommer, så han kan være kaptajn på skibet i den endelig slag, får de travlt. Ifølge forudsigelserne er det nemlig den sidste brik til Ragnaroks begyndelse.

streg

Anmeldelse

Jeg har godt nok ventet spændt på denne dag, hvor jeg skulle få læst den sidste bog om Fréa og de nordiske guder. Helt fra starten af har jeg været opslugt af universet, og dette har fortsat helt frem til ’Valkyrien’, som bare afslutter serien på sådan en fin måde. Jeg blev faktisk i tvivl hvorvidt den ville slutte der, men på de sidste sider, skete der afsindigt meget, og slutningen endte med at blive ligeså hæsblæsende, som handlingen har været igennem alle tre bøger.

Fréa kommer virkelig rundt omkring i ’Valkyrien’ i form af at hun må gøre ufatteligt meget og udsætte sin sig selv for ekstremer, for at stoppe Od og forhindre Ragnarok. Det er helt utroligt den energi, mod og udholdenhed hun besidder. Hvor de fleste mennesker ville knække sammen over hendes opgave og det ansvar der hviler på hendes skuldre, kæmper hun videre til det sidste, selv når alting ser håbløs ud.

Jeg er helt vildt imponeret over hvor godt hele historien er skruet sammen på, og det er tydeligt at forfatteren Sidsel Katrine Slej har lagt en masse forarbejde bag sit univers. Det er netop også det, der gør at historien hænger så godt sammen, og bliver ved med at sidde fast i hovedet. Det er i hvert fald sikkert, at jeg aldrig vil glemme dette gennemarbejdet og spændende univers.

Det kunne være utroligt fedt, at komme tilbage til dette univers i en spin off bog, selvom historien er afsluttet så fint, at det i princippet ikke er nødvendigt, men jeg ville stadig læse bøgerne, hvis der skulle komme flere fra det univers fra Sidsel Katrine Slej. Til sidst kan jeg bare fortælle dig, at du godt kan glæde dig til at læse ’Valkyrien’, som holder det samme høje niveau som hun har lagt i de foregående bøger. Og så håber jeg at se mere til forfatteren i fremtiden.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *