“Vampyrens pagt” af Mette Sejrbo

Vampyrens pagt

Originaltitel: Vampyrens pagt
Forfatter: Mette Sejrbo
Serie: Ulfhedin-sagaen
Genre: Fantasy, serie

Sider: 549
Forlag: Dreamlitt
Udgivelsesdato: 15. september 2018
DUO stjerner III

 

 

 

Tak til Dreamlitt for anmeldereksemplaret.

Så kom afslutningen på ’Ulfhedin-Sagaen’, og jeg måtte sige farvel til Emilie, de andre hekse og ikke mindst Jonas og Sebastian. Slutningen var dog meget åben, og gav mig mulighed for at digte videre på historien.

streg

Resumé

Efter opgøret med den mørke finder Emilie og Jonas sammen igen, men de er ikke længere de sorgløse unge, de var, da de forelskede sig i hinanden. Emilie og Jonas har samlet beviser sammen, som skal give alvorlige problemer for vampyren Sebastian, da han bliver stillet overfor Rådet. Men inden beviserne bliver blotlagt, vælger Emilie at mødes med ham en sidste gang og få en afslutning – en afslutning, som får konsekvenser for forholdet til Jonas…

streg

Anmeldelse

Jeg glædede mig til at finde ud af, hvordan Emilies historie ville ende, og jeg sad da også lidt med følelsen af, at historien langt fra var slut, da jeg lukkede bogen. Det er en meget åben slutning, hvor man har mulighed for at digte videre på, hvad der sker med dem alle sammen. Samtidig gør det også, at Mette Sejrbo har mulighed for at fortsætte historien senere, hvis hun har lyst til det.

Der er smæk på handlingen, og der sker ufatteligt meget undervejs i ’Vampyrens pagt’! Jeg kedede mig ikke på noget tidspunkt, på trods af at det er lidt en af moppedreng, men på intet tidspunkt føltes historien langtrukken eller kedelig. Det var tydeligt, at der var tænkt nøje over hver scene, og samtidig få fulgt op på nogle af alle de løse tråde, der var fra de andre to bøger.

Jeg fik også endelig svar på mange af de spørgsmål, jeg havde, og samtidig blev jeg bare endnu tættere knyttet til de forskellige karakterer. Der er dog stadig ting, jeg godt kunne tænke mig at få uddybet om nogle af de andre karakterer, men det er jo heller ikke udelukket, at Mette Sejrbo måske en dag skriver en spin-off til serien, og i så fald skal jeg helt bestemt læse den.

Indimellem blev jeg lidt træt af Emilie, men den udvikling hun gik igennem til sidst i bogen, hvor hun rigtig begyndte at tage ansvar og blive lidt mere voksen, betød ufatteligt meget for mig. Jeg håber ikke, at det er det sidste, vi har set fra Mette Sejrbos side, og jeg glæder mig i hvert fald til at følge hende, og se hvad hun finder på i fremtiden.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *