“Vejen til Panteon” af Boris Hansen

Vejen til Panteon

Original titel: Vejen til Panteon
Forfatter: Boris Hansen

Serie: Panteon-sagaen
Genre: Ungdomsbog, fantasy
Sider: 428
Forlag: Tellerup
Udgivelse: 21. september
 2016

DUO stjerner III

 

 

 

 

Jeg kunne vildt godt lide den måde, forfatteren har valgt at fortælle historien på, og den vinkel jeg fik på historien. Helt sikkert en spændende og anderledes måde, som giver læseren en god fantasy bog.

streg

Resumé

Verden er blevet en anden. Samfundets svageste er blevet flyttet til Zonen, hvor de skal bo, indtil de bliver smidt ud. Zonen er derfor det eneste hjem Lucas har kendt, og han drømmer om at flytte ind til storbyen med sin bedste ven Cassandra. Men pludselig en dag forsvinder hun og efterlader kun et par noter, inden hun forsvandt: Juvelen, brylluppet, tallet 12. Lucas tager ud og leder efter hende og opdager en fremmed verden. En verden fyldt med hemmeligheder med guder og engle, som forsøger at forhindre en krig. Dette er Lucas dog ligeglad med. Han vil bare gerne finde Cassandra, men hvem er hun egentlig og hvilken rejse vil Lucas komme på, hvis han følger efter hende?

streg

Anmeldelse

Vi starter ud med at befinde os i en verden, lidt ligesom vores egen. Mange unge og samfundets svageste er blevet flyttet til Zonen, hvor de bor sammen i betonblokke. Den første verden vi møder, synes jeg egentlig lød meget spændende og ville faktisk gerne have mere information, om hvad der sker, og hvordan denne verden fungerer. Jeg kunne godt have brugt flere beskrivelser om verden og personerne. Vi bliver kastet ret hurtigt ud i historien og handlingen, uden den store forklaring eller beskrivelse. Det fungerer egentlig fint, fordi man allerede får en god beskrivelse i starten, selvom jeg alligevel endte med at savne noget senere hen.

’Vejen til Panteon’ er den første fantasy bog, jeg kan mindes at have læst, hvor vi ikke føler ”hovedpersonen”, som det hele egentlig handler om. Vi føler nemlig Lucas, Cassandras bedste ven og som er forelsket i hende. Det var faktisk vildt interessant at prøve og følge vennen til den udvalgte i stedet for. Man var på lige så bar bund, som Lucas var og det øgede spændingsniveauet rigtig meget. Bogen var et frisk pust i fantasy genren, fordi den tog en anden vinke,l end hvad jeg ellers kender til. Jeg sad så selvfølgelig tilbage med en masse spørgsmål.

Den anden verden vi bliver præsenteret for, er også rigtig spændende og som ved den første verden, kunne jeg også godt have brugt flere beskrivelser, om hvordan verden fungerer. ’Vejen til Panteon’ ligger meget op til, at der kommer en fortsættelse. Her blev jeg også meget overrasket over slutningen af ’Vejen til Panteon’, fordi jeg bare fik lyst til at vide endnu mere, mere om personerne, mere om den gamle verden og den nye verden. Jeg glæder mig rigtig meget til følge med i Lucas’ rejse og Cassandras mission.

Jeg kan helt sikkert anbefale ’Vejen til Panteon’, da jeg følte, at den var et nyt pust i fantasy genren, som tog en anden vinkel på måden, vi fulgte personerne på. Jeg ser frem til at høre mere af Boris Hansen.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *