“Vilde bølger” af Jennifer Donnelly

Vilde bølger

Original titel: Rouge Wave
Forfatter: Jennifer Donnelly
Serie: Vandflammens Saga
Genre: Fantasy, ungdomsroman
Sider: 340
Forlag: Alvilda
Oversat af: John Lysmand
Udgivelse: 4. maj 2016

DUO stjerner III

 

 

 

En lækker fortsættelse som igen giver dig en masse spænding, og åbner op for det fantastiske univers med en masse havfolk og forskellige væsner, samtidig med den hele tiden overrasker én.

streg

Resumé

De seks havfruer fra hver deres hjemstavn er alle blevet hidkaldt af havheksene. Sammen har de lært sandheden at kende, nemlig at de nedstammer fra de seks udvalgte, som regerede Atlantis for mange år siden. Ondskaben rører igen på sig, og kun sammen kan havfruerne gøre sig håb om at frelse verden og sig selv. De skal hver finde deres magiske talisman, som er utrolig vigtig i kampen. I sin søgen møder Serafina en gammel ven, som viser sit sande ansigt, men er han stadig, som hun kender ham?  

streg

Anmeldelse

’Vilde bølger’ fortsætter lige der hvor ’Det blå dyb’ slap. Den tager os tilbage til det samme flotte univers, som jeg stadig er virkelig forelsket i. Jeg skulle lige bruge starten af bogen til at falde ind i historien igen, og finde ud af hvordan den første bog sluttede. Denne bog er lidt mere stille i selve historien, hvor jeg synes der var noget mere tempo på i den første i serien, i forbindelse med at man blev introduceret for et nyt univers. Man får ikke lige så meget ny viden i ’Vilde bølger’, men dette gjorde den dog ikke kedelig, da selvom selve hovedhistorien egentlig står lidt stille, sker der en masse tvist og overraskelser omkring karaktererne, som gjorde at jeg følte at der hele tiden foregik noget.

’Vilde bølger’ formåede faktisk at overraske mig to gange. Den ene gang overraskede den mig så voldsomt, at jeg blev nødt til at finde ’Det blå dyb’ frem igen, for at se om det ville kunne være rigtigt. Det er virkelig fedt, når en forfatter i sådan en grad tager fusen på en, og laver en helt anden drejning, hvilket gjorde at den forblev interessant at læse. En ting som der virkelig er i fokus i ’Vilde bølger’ er Serafinas kærlighedsliv – og lad os indse det – jeg er nok lidt af en kærlighedsjunkie, så jeg elskede det virkelig.

Man hørte mest til Serafina, og dette fungerede også bedst for mig. Jeg kan virkelig godt lide Serafinas karakter, både beskrivelser om hende og hendes følelser og tanker. Man ser også lidt til Neelas tanker og oplevelser, som det også var tilfældet i ’Det blå dyb’, og der sker ligeledes ting omkring hende som bidrager til spændingen, men jeg længtes hele tiden til at komme til at høre om Serafina igen. Vi ser dog også mere til Mahdi, som viser sig at være på både godt og ondt.

Jeg kan faktisk slet ikke beskrive, hvor meget jeg glæder mig, til at læse tredje bog i serien, som jeg er sikker på, kan give mig ligeså meget hjertebanken som ’Vilde bølger’ gav mig. En ting som jeg dog gerne vil slå fast er, at jeg virkelig synes det er et fantastisk univers, som jeg højst sandsynligt ikke glemmer.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *