VIND “DEN 5. BØLGE”

De Unges Ord holder i samarbejde med forlaget Gyldendal en Sci-Fiction konkurrence hvor 5 heldige vinder har muligheden for at vinde “Den 5. Bølge” af Rick Yancey!

den 5. bølge


streg

Om bogen:

Efter den 1. bølge er der kun mørke. Efter den 2. bølge undslipper kun de heldige. Efter den 3. bølge overlever kun de uheldige. Efter den 4. bølge gælder kun én regel: stol ikke på nogen. Nu er den 5. bølge på vej.

Cassie er på flugt fra dem. Dem som ligner mennesker og som dræber alle på deres vej. Hun er overbevist om, at hun må klare sig selv, hvis hun vil holde sig i live. Indtil hun møder Evan Walker. Han bliver Cassies eneste håb for at redde livet – og sin lillebror. Men hvem er han? Hvad er han? Cassie må vælge: hun kan give op, eller hun kan stole på Evan og tage kampen op.

 

Se traileren til bogen her!

 

streg

Betengelser for deltagelse:

Vinderne bliver offentliggjort på facebook, og ved deltagelse giver du os her med lov til at slå dit navn op på facebook.
Du SKAL deltage med dit rigtige navn og email (e-mailen kan ikke ses af andre)

For at deltage skal du:

1. Skrive om den bedste sci-fiction bog/film du har læst/set, og hvorfor lige præcis denne er den bedste.
2. ‘Synes godt om De Unges Ord’s facebook side (kig ude i siden på hjemmesiden, eller brug dette link https://www.facebook.com/deungesord)

 

Konkurrencen slutter søndag den 10. november

Held og lykke til jer alle!!

 

 


19 thoughts on “VIND “DEN 5. BØLGE”

 1. Den bedste science fiction bog/serie jeg nogensinde har læst er Fallen, der er skrevet af Lauren Kate. Lauren Kate formår bl.a. at få læseren til at føle sig til stede i bogen og forfatteren får gjort det svært at lade vær med at forelske sig lidt i Daniel. Jeg havde meget svært ved at lægge bogen/serien fra mig da jeg først var begyndt. Jeg vil aldrig blive træt af at læse den!

 2. Den bedste sci-fiction jeg har læst og set må helt klart være Host, i bogen forstod Stephanie Meyer virkelig at få sine læsere til at forstå hvad for et miljø historien befandt sig i.
  Den er virkelig fantastisk skrevet, og jeg kunne ikke lægge den fra mig da jeg var begyndt, jeg synes desuden også at plottet er unikt, jeg har aldrig før læst en historie der bare lignede i handlingen, og det er virkelig fedt.

  Jeg synes også at det er en super bog fordi, Melanie/Vandre har sådan en fed personlighed, alt ialt synes jeg bare at det er ensuper fed bog og, filmen der er lavet er altså også virkelig god, imodsætning til mange andre filmaterseringer af bøger hvorhalvdelen af historien mangler, så for man stadig fortalt hele historien i filmen og det er super fedt.

 3. Den bedste science fiction film, jeg har set, må være A.I – Artificial Intellegence. Den er spændene og får virkelig en til at tænk over, hvor vi mennesker er på vej hen med al vores teknologi. Den handler om et firma, som bygger en robotdreng, der kan elske, men forældrene fortryder at de har fået ham, da deres egen søn vågner af sin komalignende tilstand. Moren efterlader så denne dreng i skoven og så er han overladt til sig selv. Denne robot har fået menneskelige følelser; han drømmer, han bruger sin fantasi, han bliver bange og han elsker. Der er flere scener, som virkelig når helt ind i sjælen fordi de båder omhandler mennesket grusomhed og egoisme. F.eks. har disse robotter smertesensorer og kan føle smerte, men det stopper ikke folk fra f.eks. at brænde dem. Det er virkelig en tankevækkende film, som jeg klart vil anbefale. Man bliver helt i tvivl om robotter virkelig er i stand til at elske, fordi det er så utroligt livagtigt, den måde, filmen er lavet(nu bliver robotdrengen jo også spillet af en rigtig dreng, men det er alligevel utroligt.)

 4. Jeg synes at Divergent (på engelsk) er den bedste Sci Fic. Det er ikke sådan med rumvæsner og sådan, men selve idéen og den måde verden er opbygget på er virkelig genial og spænende … jeg har lige læst den sidste bog … shit man … men serien er klart min ynglings 🙂

 5. Time Riders er en fed serie! med tidsrejser og den slags! de kan klart anbefales! 🙂
  Og de er lige i øjeblikket min ynglings serie

 6. Min yndlings sc-fi er “A Clockwork orange” fordi både filmen og bogen er så grænsesøgende. Det er genialt og man bliver suget ind i et skræmmende univers, der sitre er originalitet. Det bliver ikke meget bedre.

 7. Min ynglings bog er “The Host”! elsker den så meget, og filmen lever virkelig op til mine forventninger om bogen!!
  Den bog har virkelig alt – spænding, venskab, og selvfølgelig en masse romatik!:D

 8. Jeg vil vælge “Slettet” af Teri Terry, som er en fuldkommen fantastisk bog som virkelig fortjener en masse opmærksomhed! Lige nu er jeg i gang med 2’eren, som er genial! 😀

 9. Min yndlings sci-fi bog er nok Divergent af Veronica Roth.
  Jeg elsker den verden Veronica Roth har skab. Jeg synes også rigtig godt om personerne i bogen. Jeg glæder min rigtig meget, til at filmen kommer ud.
  Bog to, Insurgent, var også rigtig god, kan ikke vente på at læse Allegiant, og se hvordan det hele ender 😀

 10. Min ynglings sci-fiction bog er Divergent af Veronica Roth.
  Jeg er vild med det univers, hun har skabt, måden tingene fungerer og personerne. Personerne er livagtige og man kan virkelig føle med Tris – hovedpersonen.
  Jeg har endnu ikke haft mulighed for at læse den næste i serien, men jeg ser meget frem til den. Jeg glæder mig også rigtig meget til filmatiseringen af bogen 🙂

 11. Normalt er jeg ikke særlig meget for noveller. Man får simpelthen ikke nok fra de korte historier, om det er personerne eller verdenen der bliver for mangelfuld på de få sider der er tilrådighed. Men i “Månebase Rødhætte og andre SF noveller” kæder Lars Ahn Pedersen de 10 forskellige noveller sammen. De foregår alle i det samme univers (Danmark) og blander på bedste vis traditionel scifi som rumrejser sammen med virkelig historie og gode gamle eventyrvæsner som varulve og endda folkesagn som Rudolf, uden at det bliver et mærkeligt Frankensteinmonster, der ikke rigtig ved hvad det er.
  I det skjulte runder novellesamlingerne også emner som racisme, had, frygt, etik og andre tunge emner på en så fin måde at det aldrig bliver kvalmende eller trækker fokus fra fortællingerne.

 12. Min yndlingsbog er klart The Hunger Games! Det er en fuldstændig fantastisk serie som både er medrivende, spændende, sørgelig, nem at leve sig ind i og virkelig godt skrevet! Hovedpersonerne bliver en del af en og man græder, griner og føler med dem igennem alle tre bind!

  The Hunger Games er klart den bedste serie der er skrevet, og hvis der er nogle der ikke har læst den så ved de ikke hvad de går glip af! Så læs den! Men man bliver besat af den, så når man først er gået igang, kan man ikke stoppe igen… 😉

 13. Min yndlingsbog er What’s left of me med Kat Zhang. Den er bare så uhyggeligt realistisk, at man bliver revet 110% med hovedpersonen Eva og hendes søster Addie, der er bundet op om den samme krop. Ikke nok med at foregå i et ufattelig interessant univers, så er idéen bag også gennemført og historien er ikke set før, trods nogle måske vil sammenligne idéen med at have 2 sjæle i en krop fra The Host. Jeg har endnu ikke læst efterfølgeren, men jeg ser så meget frem til den!

 14. Min ynglings bog eller serie, som jeg har taget er Divergent. Jeg elsker hele det univers vi er i, og det bliver spændende at se, hvordan den er som film.

 15. Den bedste science fiction (film) jeg har set er:
  Starwars (1)- The Phantom Menace (1999)
  og Starwars (2) – Attack Of The Clones (2002)

  …fordi den har en spændende og i The Phantom Menace er Anakin kun en lille dreng
  (8-11 år) med et ivrigt sind og en næsten umulig drøm om at blive jedi, da han er slave.

  i Attack Of The Clones er Anakin blevet ældre og forelsker sig i Padme. og så skal han ud og kæmpe med sin nye lærermester Obi Wan Kenobi for senatet og Padme.

  Den overraskede mig også at i en af filmene der kommer senere i Starwars at Anakin bliver ond. men den slutter nu rimeligt lykkeligt synes jeg.

  Det er faktisk svært at forklarer hvorfor serien er god, men nu her jeg prøvet.
  Hele serien fortæller om en god historie om mod, kærlighed, stædighed, venskaber og sammenhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *