“Wicca Veninder – Papsøstre” af Nicole Boyle Rødtnes

image_pdfimage_print

pap


Titel: Papsøstre
Serie: Wicca-Veninder
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes
Udkom: 2013
Sider: 204
Forlag: Facet


DUO stjerner 3,5

 

 

 

 

“Wicca-veninder – Papsøstre” er anden bog i serien om Mathilde og Wicca, og ligesom første bog i serien, blev jeg overrasket over hvor let historien fanger én.


streg

Resumé

Mathildes mor har fået en kæreste, og selvom Mathilde ikke er videre begejstret for det, acceptere hun det – altså lige indtil hun finder ud af hvem det er. Manden er nemlig ikke hvem som helst. Det er Pils far – den pige som har gjort Mathildes liv til et helvede.
Hverken Mathilde eller Pil er særlige glade for dette, og begge ønsker helst at deres forældre går fra hinanden igen. Samtidig står Victoria over for et svært valgt. Pil er hendes bedsteveninde, men hun kan på den anden side også lide Mathilde, og hvad hvis Pil finder ud af det? Og hvis Mathildes mor og Pils far ikke går fra hinanden, hvordan skal Mathilde så skjule for Pil at hun er heks? 

streg

Anmeldelse

Selvom ”Wicca Veninder” er til nogle noget yngre læsere end jeg, kan bøgerne stadig underholde og give et smil på læben.

Bøgerne spiller meget på ting som mobning, svigt, ensomhed, og venskab, hvilket jeg synes er utrolig fedt, da det typisk er ting, piger i den alder (13-15 år) går og slås med til hverdag.

I forhold til første bog i serien ”chatsøstre”, så kommer vi i denne til også at læse historien fra Pils synsvinkel. Dette var jeg meget begejstret over, da Pil jo er den pige som har mobbet Mathilde det meste af hendes liv, så derfor var det spændende at høre tingene fra hendes synsvinkel.

Man lærer hurtigt at Pil har mange problemer, og at én af grundene til hun er som hun er, er at hun kæmper med at kæmpe svigt fra sin mor. Udover det er Pil også vant til at få alt hun vil have, og man ser tydeligt hvor spoleret hun er.
Man ender på den ene side med at have ondt af Pil, samtidig med man også er træt af hende, fordi hun opfører sig som et utilfreds barn.

En anden spændende personlighed, er pigen Victoria, som er Pils veninde. Efter sidste bog, hvor Mathilde og Victoria arbejde sammen i et projekt om wicca, begyndte de også at blive veninder. Men nu hvor Mathilde og Pils forældre er kærester, hvordan skal Victoria så ses med Mathilde uden Pil finder ud af det? Pil kan ikke fordrage Mathilde, og Victoria ønsker ikke at miste nogle af dem.
I starten var jeg meget irriteret på Victoria, fordi jeg synes hun var åndsvag at hun løj for Pil, og ikke bare fortalte sandheden. Senere indså jeg så, at hendes dilemma faktisk var større end man lige først troede.

Lige nu må jeg indrømme, at jeg glæder mig til at læse den næste bog i serien. Personligt synes jeg det er en sød lille hygge-serie, og den kan sagtens underholde ældre læser.
Ellers passer bøgerne perfekt til piger et sted omkring 11-13 års alderen, som gerne vil læse nogle spændende tøse-bøger med et twist af noget magi.

streg

Mathilde DUO

Skrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.