“Widows” på Blu-ray

widows

Original titel: Widows
Skuespillere: Viola Davis, Michelle Rodriguez, Colin Farrell og Liam Neeson
Genre: Thriller
Spilletid: 2 timer og 9 minutter
Filmforlag: 20th Century Fox
Udgivelsesdato: 11. april 2019

 

 

Tak til 20th Century Fox for anmeldereksemplaret

Der var 2 gode ting i filmen – skuespillerne og et lille tvist hen imod slutningen.

streg

Resumé

Fire røvere bliver dræbt under et røveriforsøg. Pengene forsvinder selvfølgelig sammen med dem, da de bliver sprængt i luften. Dette efterlader de deres enker med – nemlig ingenting. Enkerne mister derfor ikke kun deres mænd, men også deres stabile hverdag, levebrød og alle penge. Ligeledes får kvinderne også pålagt at betale deres mænds gæld tilbage til ham, de stjal dem fra. Derfor vil kvinderne gøre alt for at skabe et liv og fremtid på deres egne betingelser.

streg

Anmeldelse

Jeg var spændt på, hvordan ’Widows’ ville være. Jeg blev ret fanget af den i traileren på grund af skuespillerne. Her vil jeg særligt lige nævne Michelle Rodriguez, efter at hun har været med i ’Fast and the furious’ filmene. Jeg synes også, at ’Widows’ i traileren indbød til et spændende handlingsforløb. Men jeg må desværre indrømme, at jeg blev skuffet over den. Jeg følte intet, da jeg så den. Tværtimod kedede jeg mig faktisk en lille bitte smule og ville bare gerne have at filmen var slut, så jeg kunne komme videre med andre ting.

Det, jeg synes holder filmen en smule oppe, er skuespillerne. Her vil jeg især nævne Elizabeth Debicki, som jeg blev mest fanget af. Hun er den bange enke i starten og bliver til sidst den person, som står ved sig selv og siger fra. Dette kunne jeg meget godt lide. En skuespiller, jeg ikke var særlig imponeret over, var Viola Davis. Jeg ved, at hun skal betragtes som at være kold og kynisk med følelser i filmen på grund af fortiden, men jeg manglende følelserne. Jeg følte ingen forbindelse til hende, og jeg var faktisk en smule ligeglad med, om de klarede det hele til sidst eller ej. Jeg følte mest bekymring for hendes hund, som var utrolig sød, men det var desværre det.

Der kommer et lille tvist hen imod midten/slutningen af filmen, som jeg synes var meget godt, at det var med. Det medførte, at jeg lige rettede mig op en smule op, for at finde ud af hvad der lige skete der. Men der blev bare heller ikke gjort meget væsen ud af det bagefter. Her vil jeg nok have ønsket noget med aktion omkring tvistet og en dybere forklaring på handlingen, som stod bag.

Alt i alt var ’Widows’ desværre en skuffelse for mig. Jeg blev simpelthen bare ikke fanget af den. Men den skal have point for skuespillerne og det unikke i handlingen, som man ikke ser hverdag, i form af at det er tydeligt kvinderne, som tager styringen i et mandeerhverv.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *