“Wonder” af R. J Palacio

Wonder

Original titel: Wonder
Forfatter: R. J Palacio
Oversat af: Nana Klitgaard                 Genre: Ungdomsbog
Sider: 364
Forlag: Alvilda
Udgivelsesdato: 1. september 2014

DUO stjerner III

 

 

 

Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret

En smuk og sørgelig bog om at blive accepteret for den man er, og alle skal bare være lidt venligere end strengt nødvendigt. Simpelthen at vi alle samme skal prøve lidt mere. Det var en bog, som jeg bare slugte i mig.

streg

Resumé

August er anderledes, han er født med et deformt ansigt. Han har fået hjemmeundervisning af hans mor og nu mener hans forældre, at det er på tide at han kommer i en rigtig skole. Han skal derfor begynde i 5 klasse. Det er aldrig helt nemt at være den nye, men det er endnu sværere at være den anderledes dreng med det mærkelige ansigt. Men indeni vil August bare gerne være normal og være lige som alle andre, fordi det føler han selv, han er.

streg

Anmeldelse

Jeg blev anbefalet af en anden blogger at læse ’Wonder’. Jeg har selv kigget på den flere gange og tænkt, at den ville jeg egentlig gerne læse, men kunne alligevel ikke bestemme mig, hvis I kender den følelse? Men efter at jeg fik den anbefalet yderligere af Line Dalbro fra bloggen ’Min forestilling om hvad paradis er’, tænkte jeg, at nu ville jeg gøre det. Det var jeg også rigtig glad for at jeg gjorde, fordi ’Wonder’ er helt sikkert en bog, som jeg vil anbefale alle at læse, fordi den er meget intens og fortæller rigtig meget om accept og venlighed, som er vigtige egenskaber for os alle.

Jeg kunne rigtig godt lide den måde bogen er bygget op omkring personerne. Den er bygget op med otte dele. Vi hører mest fra August’s synsvinkel, men vi får også lov til at høre et par afsnit for nogle af hans venner og søster og dem som de har tæt på sig. Det gav et rigtig godt indblik i, ikke kun hvordan det er for August, men også for hans søster og venner og dem som der er tæt på. En ting jeg godt ville have haft indblik i, er hans mor eller far. Dette indblik kunne have været rigtig interessant, for at finde ud af hvilke tanker de gik rundt med.

For mig var det en meget følelsesladet bog, fordi man sagtens kan regne ud, at dét at starte i skole, når man er anderledes, har en betydning og alle er ikke lige venlige stemte mod det. Andre tør ikke have modet til at være, den som skiller sig ud. Alt dette giver ’Wonder’ et rigtig godt indblik i og sådan nogle bøger, kan jeg også rigtig godt lide at læse. Det som jeg især godt kan lide ved den slags bøger, er at der altid findes en masse gode visdomsord, som jeg aldrig kan undgå at tage til mig. Så kan man kun håbe at man også kan efterleve det for fremtiden.

Jeg kan 100 % anbefale at man tager fat i ’Wonder’. Den er meget letlæselig og tog mig ikke lang tid at læse, men jeg synes at man fik rigtig meget ud af det. Læseoplevelsen var for mig utrolig smuk og sørgelig, dog havde jeg et smil på læben et stort stykke af bogen.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


2 thoughts on ““Wonder” af R. J Palacio

  • Hej,

   Hmm.. Faktisk et svært spørgsmål og som jeg har måtte tænke lidt over, fordi jeg har ikke selv børn, så det kan måske godt være lidt svært for mig at udtale mig helt om hvor grænsen går angående aldersgruppen.
   Men når det så er sagt, så mener jeg at bogen kan læses af de fleste også fra folkeskolen og op. Det var for mig en følelsesfuld bog, fordi der foregår mobning. Men ikke på den måde, som børn ikke kan læse om.
   Jeg håber dette var til lidt hjælp angående dit spørgsmål 🙂

   //Marie, De Unges Ord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *