“127 Hours” på DVD

127 Hours

Titel: 127 Hours
Genre: Adventure, Drama, Biografi
Spilletid: 1 time og 30 minutter.
Udgivelse: 2010
Skuespillere: James Franco, Kate Mara, Amber Tamblyn
Filmselskab: 20th Century Fox

DUO stjerner 4

 

 


Jeg var meget spændt på at se ’127 Hours’, fordi jeg synes traileren ser rigtig spændende ud, og ikke mindst på grund af det faktum, at filmen er baseret på virkelige hændelser. 

streg

Resumé

Aron Ralston er naturmenneske, og bruger al den tid han kan i naturen. Han er vant til hårde vilkår, men eventyret gør dét det hele værd. En dag beslutter han at vandre i et øde område i Utah ved Blue John Canyon. Dette bliver hans livs udfordring! De næste 127 timer bliver en kamp om at overleve – en indre rejse, hvor han søger støtte i minder om familien og venner. Han må bruge sin opfindsomhed, hvis han vil redde sig selv.

streg

Anmeldelse

Jeg vidste nogenlunde hvad, jeg kunne forvente mig af ’127 Hours’ ud fra traileren og fra tidligere erfaringer fra film, som er baseret på virkelige hændelser. Jeg kan rigtig godt lide at se film, som er fra virkeligheden, og på trods af, at jeg synes at de kan være hårde, slog ’127 Hours’ alligevel de andre. Til tider blev filmen dog for barsk, og jeg måtte vende hovedet væk fra skærmen.

Der er en periode med nogle scener, som er meget barske, og det kræver sin mand eller kvinde, at blive ved med at se med. Det var virkelig skræmmende, dét han måtte gøre, for at overleve, og jeg har derfor også den dybeste respekt for at manden, der var igennem dette helvede, kom ud på den anden side og ikke gav op.

James Franco spiller Aron, som er udsat for dette uheld, og med den måde han lever sin ind i rollen på, er det ikke svært at forstå, at den blev nomineret til 6 oscars. ’127 Hours’ viser også rigtig godt hvor langt man kan komme med viljestyrke og vide at man har noget at kæmpe for. Han bliver sat overfor et valg mellem at dø, der hvor han er fanget, eller forsøge at befri sig selv på enhver tænkelig måde. Den vilje som får ham til at overleve, synes jeg virkelig var imponerede.

Jeg vil dog godt advare folk inden de ser den, om at der er nogle meget nervepirrende, blodige og ulækre scener, som kan virke meget voldsomme, hvilket det var i mit tilfælde. ’127 Hours’ er nok ikke en film, jeg kommer til at se igen, da jeg ikke er god til voldsomme scener. Den vil dog altid være brændt inde på min nethinde, og illustreret for mig, hvad vi mennesker er i stand til med vores vilje og lidt opfindsomhed og ikke mindst mod!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *