“14 dage i Austen” af Henriette Vesterbak

14 dage i austin

Original titel: 14 dage i Austen 
Forfatter: Henriette Vesterbak
Genre: Kærlighedsroman, erotik
Sider: 525
Forlag: Turbine
Udgivelsesdato: 22. maj 2015

DUO stjerner III

 

 

 

 

Tak til Turbine for anmeldereksemplaret

Jeg kunne ikke lade være med at forelske mig i historien og i hovedpersonerne, selvom at jeg normalt hader elementerne, som var tilstede i bogen, så var der alligevel et eller andet, som gjorde, at jeg bare vil have mere.

streg

Resumé

Modebloggeren Heidi har fået jobbet som personlig assistent for det amerikanske rockband South Bane, som tilfældigvis er hendes yndlingsband. Det betyder, at hun nu skal til Austin i 6 måneder, dog med en prøvetid på 14 dage. Hendes kæreste Daniel er ikke glad for, at hun skal afsted og med god grund. Hun har nemlig meget svært ved at modstå den karismatiske og dominerende John, som hun har et crush på, og som er hendes største idol. De bliver også hurtigt tiltrukket af hinanden. Men i hendes ansættelseskontrakt står der, at hun ikke må have sex med sin arbejdsgivere, og det er virkelig svært, når det er ens inderste ønske, selvom hun har en kæreste.

streg

Anmeldelse

Da jeg læste om ’14 dage i Austin’, vidste jeg, at det ville være en bog for mig, og som jeg måtte gå i gang med, med det samme. Så jeg havde en del store forventninger til bogen. Det som virkelig gjorde bogen interessant for mig, var de forskellige verdener som bliver præsenteret i bogen. Vi har Heidi, der præsenterer en verden, som er både blogger verdenen, og det at hun kommer fra Danmark. Det kan kunne jeg rigtig godt lide. Jeg synes, det var meget sjovt at få et indblik i Heidis blogger verden, hvor hun nærmest lever af det, med dyre mærkevarer, som hun får tilsendt gratis. Drengene fra bandet præsenterer en anden verden i form af branchen, som de lever i. Det er en hverdag ulig de flestes, med hvor de indspiller musik og fester om aftenen. Jeg synes helt sikkert, at det var fedt, at få indblik i begge verdener.

En ting, som jeg ikke vidste, inden jeg gik i gang med at læse bogen, var at hun faktisk havde en kæreste derhjemme. Man kan jo hurtigt fornemme, hvor historien bærer hen, med hensyn til kemien mellem hende og John. Hun er jo helt forgabt i ham, inden hun tager afsted, og derfor ved man også godt, hvad der kommer til at ske mellem dem. Det er normalt historier, som jeg hader, men alligevel i denne bog blev jeg ikke helt så ramt af det. Ja, jeg vil sige, at nogle af de ting der sker, virker lidt for ondt og taler ikke for hovedpersonernes karakterer, men alligevel kan jeg nemt følge, at når man er flere kilometer væk, og man er så koncentreret sammen med en anden person, kan der hurtigt ske ting og sager.

Jeg kan umiddelbart meget godt lide Heidi, og jeg kunne ikke lade være med, at forelske mig en lille bitte smule i John, selvom at han til tider var en kæmpe nar. Men selvom at han virkelig kræver nogle ting af Heidi, som virkelig ligger langt væk fra mig, hvor jeg for længst havde sagt farvel og tak, kan jeg godt forstå hende, fordi han har sine helt særlige øjeblikke, som gør, at man ikke kunne lade være med at forelske sig i ham, og at man bare gerne vil have mere af dem og deres historie. Man ved også, at det ikke kan vare evigt, fordi man forventer, at Heidi skal hjem til Danmark igen, og hvordan skal det så komme til at gå.

Jeg kunne rigtig godt lide slutningen. Man kan tydeligt fornemme, at deres historie ikke er slut endnu. Men forfatteren giver os lige et lille ’What the fuck’-øjeblik, hvor jeg i hvert fald sad helt forvirret og tænkte, hvad er dette for en syret fortælling, vi er i gang med, og det var faktisk helt vildt fedt, og så blev man også lige helt vågen i de sene nattetimer, da jeg læste bogen færdig. Jeg glæder mig til at læse fortsættelsen på deres historie i ’Uofficielt din’. Det siges, at man kan læse dem hver for sig og uafhængigt af hinanden, så jeg er spændt på, hvor meget genfortælling, vi kommer til at opleve i den næste bog. Men jeg synes helt sikkert, at man skal tage fat i ’14 dage i Austin’, for at få lov til at opleve kemien og magien, når John og Heidi lærer hinanden at kende.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *