“Vildskab” af Maggie Stiefvater

cover

Titel: Vildskab
Originale titel: Shiver
Forfatter: Maggie Stiefvater
Antal sider: 427
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 26/10 – 2010

DUO stjerner III

 

 

 

 

 

Jeg læser og læser, og siderne flyver forbi, alt imens jeg frygter slutningen der kommer nærmere og nærmere.

streg
Resumé

Da Grace var en lille pige, blev hun overfaldet af ulve, siden da har hun haft en helt speciel forbindelse med de ulve, der lever i skoven bag hendes hus. Specielt en af ulvene har Grace et nært forhold til. Ulven med de gule øjne.

Sam er halvt ulv, halvt menneske. Om vinteren er han menneske, og om sommeren er han ulv. Han kan ikke lade være med at holde øje med Grace, selvom han burde holde sig væk fra hende. Han længes efter sommeren, og livet som menneske, i modsætning til resten af kobbelet, som har accepteret ulve livet, søger Sam stadigvæk efter en vej ud.

streg

Anmeldelse

Når det kommer til bøger og mig, tror jeg andenhåndsindtryk er de bedste. Første gang jeg læste ’Vildskab,’ tog det mig en krig at komme igennem den. Men denne gang fløj siderne af sted, og jeg var færdig i løbet af to dage. Af de to dage spenderede jeg også 12 timer i en bus, så der var masser af tid til at læse i.

’Vildskab’ har fanget mig meget mere, end første gang jeg læste den, og det er muligvis værd at genlæse de gamle bøger, man troede var dårlige, fordi det kan være de på magisk vis er blevet bedre.

’Vildskab’ handler om kærlighed, en dyb og på nogle måder voldsom kærlighed. Det er ikke den normale kærlighedshistorie, og det kan være lidt svær at forestå engang imellem. Det var også det’ der gik galt for mig første gang, fordi jeg ikke forstod kærligheden mellem Sam og Grace. Men kærligheden i denne bog var det jeg elskede den for. Bogen handler kun om kærlighed, og så er der de normale forhindringer som skal overkommes. Det er bare lidt mere avanceret når den begge parter ikke er helt 100% mennesker.

Ved starten af hvert kapitel står der temperaturen, og i starten var det lidt svært at finde rundt i hvor varmt det egentlig var. Temperaturen hænger sammen med Sam og er nødvendig for at finde ud af, hvornår han er menneske, og hvornår han er ulv. Bogen skifter hele tiden mellem Sam og Graces synsvinkel, og igen bliver det til tider lidt for forvirrende, og til tider måtte jeg lige bladre tilbage for at finde ud af om det var Grace eller Sams synsvinkel, og igen for at finde ud af temperaturen.

Jeg læser og læser, og siderne flyver forbi, alt imens jeg frygter slutningen der kommer nærmere og nærmere. Efterhånden som man får flere og flere bidder af information, frygter man hvad der venter rundt om det næste hjørne, jeg frygtede for hvad der ville ske med Sam, og samtidig var jeg i komplet forvirring over hvad der foregik med Grace. Tiden springer frem og tilbage, og mens jeg prøver at holde styr på hvad der lige er sket, dukker noget nyt op.

’Vildskab’ er en bog hvor man skal have tungen lige i munden, hvis man ikke vil fare vild i de mange snirklede veje. Men alt det gjorde bare bogen så meget mere spændende, og endnu mere uimodståelig.

’Vildskab’ er en helt igennem fantastisk beskrivelse af to menneskers dybe kærlighed, hvoraf den ene er varulv, og den anden en ting midt imellem. Jeg holdt af de mange beskrivelser i bogen, hvor man virkelig kommer ind under huden på både Grace og Sam. Der er små bidder, som kunne virke voldsomt kliché agtige, men som formår at være originale og velskrevede. Jeg vil anbefale ’Vildskab’ til alle dem der holder en god tyk kærlighedsroman krydret med det paranormale.

streg

Stine DUOSkrevet af Stine Jørgensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *