“A star is born” på Blu-ray

a star is born

Original titel: A star is born
Genre: Drama
Spilletid: 2 timer og 15 minutter
Skuespillere: Bradley Cooper, Lady Gaga og Sam Elliott
Filmselskab: 20th Century Fox
Udgivelse: 8. april 2019

DUO 6 stjerner

 

 

 


Tak til 20th Century Fox for anmeldereksemplaret.

Jeg var inde og se ’A star is born’ i biografen’ og sad bare tilbage med tårerne trillende ned af kinderne. Den berørte mig dybt.


streg

Resumé

En aften efter at den erfarne musiker Jackson Maine har afholdt en koncert, går han ind på en bar, hvor han opdager Ally, der tryllebinder ham med sin sangstemme. Hun er servitrice, der forgæves har forsøgt at få en musikkarriere, men da hun møder Jack ændres hendes liv for altid. De bliver forelsket i hinanden, mens han får hende frem i rampelyset. Men Jack har sine egne dæmoner at kæmpe med, og mens Allys karriere begynder at tage fat, er hans egen på vej ned i en negativ spiral. Kan deres forhold overleve det?

streg

Anmeldelse

’A star is born’ gjorde stort indtryk på mig i biografen, og rørte mig så dybt, at jeg sad tilbage med tårerne trillede ned af kinderne. Historien er så fuld af håb og glæde, og ender bare i ulykke og sorg. Undervejs er der de mest fantastiske sangnumre med, som jeg sidenhen har hørt mange gange, og som man ikke lige sådan bliver træt af at høre.

De to hovedroller spilles af Lady Gaga og Bradley Cooper, og han har desuden også instrueret filmen. Jeg var slet ikke klar over, at Bradley kunne synge, men det fik jeg kun bekræftet endnu engang, da jeg så Oscar showet i år, hvor de to optrådte sammen med sangen ’Shallow’. Jeg kunne også se i ekstramaterialet, at Bradley har lært at spille på guitar og klaver og arbejdet med sin sangstemme i 6 måneder i forbindelse med filmen, og jeg tager bare hatten af for hans hårde arbejde, da det gør filmen mere autentisk. Både Bradley og Lady Gaga gør det vanvittig godt i filmen, og jeg var blæst væk over deres præsentation. Det føltes ægte og råt, og jeg var revet med helt fra start.

Filmen viser også, hvordan man kan blive påvirket i musikbranchen på flere måder. Jack har et problem med alkohol, og lider desuden af problemer med hørelse på det ene øre. Da Ally endelig får en mulighed for at få sig en karriere indenfor musik, mister hun lidt af sin karakter undervejs, fordi hun lader sig blive styret af sin manager og pladeselskab. Hun har ellers en stærk personlighed, men alligevel bliver det at være ægte lagt lidt i baggrunden, da hun lytter til, at det er vigtigere hvordan man ser ud. Hun finder dog tilbage til sig selv igen, og forstår at sangteksterne, stemmen og musikken er vigtigere.

Jeg kommer helt sikkert til at se filmen utallige gange. Bare siden at jeg har modtaget Blu-rayen, har jeg set den flere gange, fordi den kun bliver bedre, jo flere gange man ser den. Det er helt klart en film, jeg kan anbefale andre at se. Jeg har ikke set de andre udgaver af ’A star is born’, men jeg synes denne genindspilning er genial, og Lady Gaga og Bradley gør det fantastisk!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *