“Åndehvisken” af Haidi Wigger Klaris

Åndehvisken

Original titel: Åndehvisken
Forfatter: Haidi Wigger Klaris
Genre: Fantasy
Sider: 328
Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato: 13. april 2018

DUO stjerner III

 

 

 

 


Tak til Tellerup for anmeldereksemplaret

Jeg kunne på alle måder godt lide Haidi Wigger Klaris nye bog ’Åndehvisken’. Den var en bog, som var spændende og letlæselig på samme tid.

streg

Resumé

Evyn flytter til Janmoor med sin mor og far, fordi familien har brug for ro. De finder et hus lidt udenfor byen og føler selv, at de har fundet det perfekte hus. Men hvad de ikke ved, er at huset gemmer på en hemmelighed. En hemmelighed som Evyn allerede fornemmer på den første dag. Hendes mistanke bliver også bekræftet, da hendes 2 nye venner fortæller hende, at huset er hjemsøgt. Evyn kan ikke lade være med at undersøge det nærmere og bestemt ikke, da hun hører et råb om hjælp.

streg

Anmeldelse

Jeg har før læst en bogserie af forfatteren, nemlig ’Dæmonherskerens arving’, som jeg egentligt synes rigtig godt om. Jeg kunne allerede dengang godt lide universet, personerne og handlingen som Haidi fik skabt. Inden jeg gik i gang med bogen, havde jeg ikke de store forventninger. Jeg regnede med, at jeg ville kunne lide den, fordi jeg havde et positivt billede af hendes skrivestil. Her må jeg sige, at jeg blev rigtig glædeligt overrasket. Jeg synes virkelig Haidi har fået skabt en læsevenlig bog, hvor personerne og universet er beskrevet rigtig godt. Jeg synes, hun har udviklet sig som forfatter med hendes skrivestil.

Jeg kan rigtig godt lide de personer, som vi møder i ’Åndehvisken’. De er alle sammen lette at forholde sig til, og især hovedpersonen virker sød, jordnær og en man kan relatere sig til. Man kommer ikke dybt i personernes holdninger, tanker og følelser, men det gør til gengæld heller ikke det store for selve historien eller for læseoplevelsen. Jeg følte faktisk ikke helt, at det var nødvendigt. Stemningen i bogen bliver sat allerede fra første side, hvilket fungerer rigtig godt. Jeg får alle billederne fra en påbegyndende gyserfilm med hensyn til huset og en typisk amerikansk high school film om kærlighed og venskaber. Vi får indblik i en historie om en ung pige, som er flyttet ud på landet, og skal skabe nye venner på gymnasiet, imens hun hurtigt bliver plaget af uhyggelige oplevelser fra huset.

Jeg kan rigtig godt lide, at vi også får indblik i ”spøgelset”, fordi det fungerer rigtig godt og forfatteren får det gjort rigtig menneskeligt, så man ikke kan lade være med at ville følge det, og lide sammen med det, når man får et indblik i, hvad der er sket førhen. Jeg synes Haidi har fået skabt en rigtig god bog, som man helt sikkert skal læse, hvis man godt kan lide bøger som spøgelser, venskaber, familie og kærlighed.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *