“Adele” af Sean Smith

Adele

Original titel: Adele
Forfatter: Sean Smith
Genre: Biografi
Oversat af: Charlotte Kirketerp
Sider: 299
Forlag: HarperCollins Nordic
Udgivelsesdato: 10. maj 2017

DUO stjerner 4

 

 

 

 

Tak til HarperCollins Nordic for anmeldereksemplaret.

Det er første gang, at jeg har læst en biografi og det var faktisk meget spændende og bliver ikke den sidste gang, jeg kaster mig ud i det.

streg

Resumé

Adele er blevet en superstjerne og er blevet kendt for sin store stemme, oprigtige følelser og personlighed af sine fan. Vi følger hendes rejser fra hendes barndomshjem til verdens store scener. Vi får lov til at høre fra menneskerne som er tætte på hende, og får et indblik i hendes opvækst og hvordan hendes albums er kommet til live. Det er en afslørende biografi om Adele med den fantastiske stemme.

streg

Anmeldelse

Det er første gang, at jeg har taget fat i en biografi, men da jeg så at HarperCollins Nordic udgav denne bog om Adele, så tænkte jeg, at jeg virkelig gerne ville prøve at se, hvad det var for noget. Og især når det handlede om Adele. Det er ikke fordi, at jeg er mega vild med Adele eller hendes største fan, men hun er en af de sangere, hvor jeg kan lide de fleste af hendes sange. Der er ikke mange af hendes sange, som jeg ikke kan lide. Jeg kan virkelig godt lide hendes stemme – den er helt fantastisk. Så derfor kunne jeg ikke sige nej til en chance, hvor jeg kunne lære hende lidt bedre at kende.

Jeg havde ikke de store forventninger til bogen, inden jeg gik i gang, andet end at jeg ville blive klogere på Adele og dette følte jeg, at jeg blev, så det var meget fedt. Vi starter meget stille og roligt op helt fra starten, så man er med hele vejen og det var meget godt. Jeg synes dog, at jo længere vi bevægede os ind i bogen og op i tiden, blev det hele lidt mere rodet, og jeg skulle nogle gang holde tungen lige i munden. Man får en masse viden om de forskellige kunstrene og sangskriver og det var faktisk meget spændende, og man kunne genkende nogen af de forskellige navne i løbet af bogen, så det var meget fedt.

Min første gang jeg hørte om Adele, var hendes ’Chasing pavements’ og jeg elskede den. Jeg kan huske, at jeg hørte den et langt stykke tid på repeat. Derefter er der rigtig mange af hendes sange, som jeg også har hørt og har elsket. Af samme grund var det vildt fedt, at finde ud af hvordan de var kommet til live, og hvilke følelser hun har haft bag dem. Forfatteren har snakket med de folk som er i hendes liv, men jeg bemærkede, at han havde mange udsagn fra hendes far, som af hvad jeg kunne forstå, så er de uvenner den dag i dag. Så jeg kunne ikke undgå at føle, at det var mærkeligt i slutningen, at han blev brugt så meget, som jeg syntes han gjorde.

Det var helt sikkert meget spændende at få lov til at læse en biografi, og det tænker jeg helt sikkert, at jeg vil prøve at gøre igen en anden god gang. Jeg kan helt sikkert anbefale ’Adele’, hvis man lige som mig, tænker at man gerne vil tage fat i en biografi, og gerne vil lære hende bedre at kende.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.