“Ægtepagten” af Simona Ahrnstedt

Ægtepagten

Original titel: Överenskommelser
Forfatter: Simona Ahrnstedt
Serie: Slottet Wadenstierna
Oversat af: Rikke Toft Kleemann
Genre: Kærlighedsroman
Sider: 400
Forlag: Flamingo
Udgivelsesdato: 20. september 2018

5,5 DUO

 

 

 

Tak til Flamingo for anmeldereksemplaret.

Jeg kan virkelig godt lide ’Ægtepagten’ og Simona’s skrivemåde, hvor jeg synes at ’Ægtepagten’ rummer en hel masse.

streg

Resumé

Beatrice er en ung kvinde, og en aften møder hun den berygtede Seth Hammerstaal i operaen, hvor hun straks bliver betaget af ham. Han er en af de rigeste mænd i Sverige og en meget kendt forfører. Seth kan heller ikke andet end at blive fascineret af Beatrice intelligens og skønhed, og dét at hun slet ikke er som alle de andre. Der går ikke længe før et møde bliver til flere, og de får viklet sig ind i en lidenskabelig men kompliceret kærlighedsaffære. Men sådan skal det ikke gå, da en række begivenheder får dem flået væk fra hinanden. Der er nemlig lagt helt andre planer for Beatrice, som har intet med hendes lykke at gøre.

streg

Anmeldelse

Jeg har længe været vild med Lisa Kleypas bøger, som tager udgangspunkt i kærlighedshistorier tilbage i tiden. I ’Ægtepagten’ er vi tilbage i 1800-tallet, så jeg glædede mig meget til at se, om den ville minde om bøgerne, som jeg elsker af Lisa Kleypas. Jeg kan rigtig godt lide kombinationen af kærlighedshistorie og samfundets normer, og hvordan man opførte sig dengang. Særligt når der bringes en stærk hovedperson ind, som er anderledes og nytænkende, som vi kender det fra i dag, og dette er tilfældet med ’Ægtepagten’, der også indeholder meget mere.

Jeg kan rigtig godt lide de personer vi møder, særligt både Beatrice og Seth. Det fungerer rigtig godt, at vi primært får lov til at følge deres tanker og begivenheder. Hvad der også fungerer rigtig godt, er at vi oveni får et par små glimt af nogle af de andre personer, når det giver mening for handlingen, så man kan få en fornemmelse af, hvad baggrunden for hændelserne er og de valg, som nogle af personerne tager i løbet af bogen. Det fungerer rigtig godt alt sammen, og det er med til at øge spændingen og interessen for bogen betydeligt.

Jeg har læst andre af Simona Ahrnstedt’s bøger, som jeg også har været vild med, og jeg er virkelig imponeret over hendes skrivemetode og beslutninger i sine bøger. Hun er ikke bange for at tage nogle mørke og farlige hændelser med i sine bøger, og samtidig fungerer det rigtig godt ind i hendes bøger. Jeg elsker også hendes beskrivelser, og at hun giver sine personer tid. Der sker nogle barske hændelser i personernes liv, og det bliver ikke bare overstået i hast. Hun lader dem komme ud på en rejse, hvor de kan udvikle sig og blive sig selv igen.

’Ægtepagten’ er virkelig en god bog, og jeg er sikker på, at jeg kommer til at læse den igen. Jeg håber lidt, at Simona fortsætter endnu mere i denne genre. Jeg kan se, at der er en 2’er i serien, og den håber jeg også bliver oversat, fordi jeg skal i hvert fald læse den. Jeg er heller ikke i tvivl om, at jeg vil anbefale ’Ægtepagten’, særligt hvis man er til denne genre.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *