“Af blod og støv” af Julie M. Day

af blod og støv

Original titel: Af blod og støv
Forfatter: Julie M. Day
Serie: Sagakvartetten
Genre: Fantasy
Sider: 434
Forlag: Turbine
Udgivelsesdato: 26. maj 2020

DUO stjerner III

 

 

 


Tak til Turbine for anmeldereksemplaret. 

Det er et spændende univers, som Julie M Day har fået bygget på, og jeg glæder mig til at læse mere.

streg

Resumé

Yara skal indvies i heksenes kreds, men noget går galt, og ånderne vil ikke tage imod hende eller have noget med hende at gøre, men hvorfor? Hun og hendes søskende ender med at flygte fra deres landsby. Zola er opvokset som en stærk og viljestærk kvinde, som skal blive stammes overhoved, men en dag bliver hendes stamme overfaldet og splittet, da fremmede mænd kommer, fordi de leder efter slaver, som de kan sælge til højstbydende. Philip og Taran lever i landsbyen, som Yara og hendes søskende forlod, og alt er fredeligt, lige indtil hovedstaden og kongen tager beslutninger, som vender om på deres liv. Kronprinsen Cassius bliver tvunget til at gifte sig med en dværg, men hvad de forskellige parter får ud af foreningen, er der ingen der er helt klar over. Eksløjtnanten Rulf får et tilbud, som han ikke kan sige nej til, da kongen tilbyder ham at komme tilbage og lede et tugt for ham.

streg

Anmeldelse

Jeg glædede mig meget til at komme i gang med bogen, særligt efter at have læst bagsideteksten og set den flotte enkle forside, som alligevel fanger en med den røde farve med guld. Det synes jeg er super gennemført, særligt når bogen indeholder så meget fra et fantasyunivers. Det er et godt stykke tid siden, jeg har læst fantasy. Det siger mig ikke helt lige så meget mere, som det har gjort en gang, så jeg var meget spændt på, hvordan det ville være at tage fat på ’Af blod og støv’. Men jeg havde samtidig også store forventninger, fordi Julie M. Day har gjort det rigtig godt i hendes tidligere fantasy bøger ’Grænsen til Trafallas’.

Jeg synes bestemt heller ikke, at jeg blev skuffet, fordi jeg synes universet allerede nu indeholder nogle gode elementer og har stort potentiale. Vi får mødt mange forskellige personligheder, så der er hele tiden gang i historien, men det gør selvfølgelig også, at det er svært at finde sin helt eller heltinde endnu, og det glæder jeg mig måske til at vi kommer endnu tættere på vores personer og finder den, som man elsker at følge. Så jeg kan godt føle, at den første bog er startskuddet til universet og vores karakterer.

Vi har forskellige elementer i fantasyuniverset. Vi har et hold søskende, som bruger magi/tilkalder ånderne, men som skal holde det skjult. Derudover har vi dværge, som holder til under bjerget, og det glæder jeg mig til at finde lidt mere ud af, samtidig med bliver der snakket lidt om nogle drager, så jeg glæder mig til at se, hvad forfatteren finder på. Der er også det usagte, altså mysteriet i bogen, som vi får en lille smagsprøve på i det sidste kapitel. Selvfølgelig. Men jeg vil sige, at vores personer og univers er utrolig lovende indtil videre.

Min yndlingsperson indtil videre må nok være Zola eller Yara, men mest Zola. Der er noget interessant over hendes karakter og opvækst, og hun også var meget i kontakt med hendes følelser og tanker, så det var hende, jeg bedst er kommet ind på indtil videre. Vi fik også en smule kærlighed, som jeg håber, vi får mere af, fordi jeg er jo den evige romantiker angående bøger.

Julie M. Day skriver meget fængslende, og det er vildt nemt at komme ind i bogen, så den kan varmt anbefales herfra, og jeg kan kun sige, at jeg glæder mig til at se mere fra hende.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.