“Afsløring” af Teri Terry

afsløring

Original titel: Deception
Forfatter: Teri Terry
Serie: Mørkt stof
Oversat af: Mette Skot Perschke
Genre: Fantasy, science fiktion
Sider: 400
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato: 7. juni 2018

5,5 DUO

 

 

 

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret

Jeg havde glædet mig meget til at læse videre i ’Mørkt stof’, og jeg blev på ingen måde skuffet. Jeg synes, det er fedt med måden, som bogen bliver bragt videre på.

streg

Resumé

De overlevende efter epidemien kommer frem i offentligheden, men myndighederne vil ikke lade dem komme til ører, da de er bange for deres evner. De indfanger derfor dem, som de kan finde, og Shay er en af dem. Hun har forladt Kai og meldt sig frivilligt, fordi hun er overbevist om, at hun er smittebæreren. Kai søger desperat efter hende og vil ikke give op. Han støder på andre overlevende, som vil hjælpe ham. Shay finder ud af nogle hemmeligheder og sandheder bag epidemien i sit fangenskab, som viser sig at være sprængfarlig.

streg

Anmeldelse

Jeg havde glædet mig meget til at læse videre i serien ’Mørkt stof’, fordi den første bog sad fortsat rigtig meget i min hukommelse. Jeg kan rigtig godt lide personerne, som vi møder, og derfor gav det mig bare endnu mere lyst til at følge dem igen og se, hvad der ville komme til at ske med dem. Universet er stadig rigtig godt i ’Afsløring’, fordi vi fortsætter, hvor vi slap. Men i denne omgang kommer vi endnu dybere ind i selve regeringens side af epidemien, og hvad Shay egentligt kan, og også hvad de andre kan, der er som hende. Det synes jeg var vildt fedt, og på den måde fik vi det hele bragt til et højere niveau.

Det er ikke en hemmelighed, at Shay smutter fra Kai. Det syntes jeg var lidt irriterende, fordi de fungerer bare rigtig godt som par og et team. Jeg kan selvfølgelig godt forstå, hvorfor hun vælger at gøre det, og det gjorde også bare Kai endnu mere interessant i mine øjne, fordi han ikke bare ønsker at give slip på det hele. Men vi kommer også til at møde en del andre personer, som har en indflydelse på Shay og Kai. Det kan man ikke undgå, men det betyder også, at forfatteren åbner op for mulighederne for et trekantsdrama, som jeg på en eller anden måde ikke ønsker sker. Men nu vil jeg heller ikke røbe for meget.

Forfatteren formår også med ’Afsløring’ at stoppe et sted, som jeg ville ønske, at hun ikke havde. Jeg har fortsat en masse spørgsmål, og jeg glæder mig til at se, hvad der kommer til at ske i den næste bog. Der er rigtig meget spænding i bogen, fordi vi skiftes til at følge med Shay, Callie og Kai, og de får ligesom hver deres del, og dette synes jeg fungerer rigtig godt, fordi så er vi længere tid af gangen ved dem.

Der er ingen tvivl om, at jeg kan anbefale at man tager fat i ’Afsløring’, især hvis man har læst ’Nedtælling’, så er det et klart must. Jeg kan rigtig godt lide Teri Terry’s skrivemåde og universet, som hun har fået skabt i denne serie, som hedder ’Mørkt stof’.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.