“After – Mødet” af Anna Todd

After

Original titel: After
Forfatter: Anna Todd
Genre: Young adult, erotik
Oversat af: Nana Baaner Klitgaard og Nete Harsberg

Sider: 556
Forlag: People’s Press
Udgivelsesdato: 17. marts 2019

5,5 DUO

 

 


Tak til People’s Press for anmeldereksemplaret.

En følelsesmæssig rutsjetur for alle der elsker at være forelskede.

streg

Resumé

Tessa er en pæn pige med en pæn, loyal kæreste og som skal til at begynde på universitet. Tingene flasker sig dog ikke helt for Tessa, da det viser sig at hendes værelseskammerat hører mere punk end pop og da Hardin, den mystiske britiske fyr, dukker op vendes hele Tessas verden på hoved.

streg

Anmeldelse

Rigtig mange steder kan man læse at ’After’ bliver beskrevet som en ungdommens ’Fifty Shades of Grey’, hvilket ikke er helt løgn, eftersom forfatteren, Anna Todd, selv har fortalt at hun var inspireret af serien. Men hvor ’Fifty Shades’ til tider kan være som en fantasi snarere end virkeligheden, så holder ’After’ fast i de problemer og konsekvenser det kan have at kaste sig ud i turbulent forhold til en person med en dyster baggrund.

Noget af det som ’After’ gør rigtig godt er en fantastisk selvstændig hovedperson, som også kan bide fra sig. Hovedpersonen Tessa er en sød og pæn pige, men hun sætter selv sine grænser og lader ikke andre diktere, hvordan hun skal leve sit liv. Det giver et sindssygt godt modspil til den mandlige hovedperson Hardin, som ellers kraftigt forsøger at styre tingene. Ved netop at have disse to modstridende personligheder bliver der skabt nogle fantastiske konflikter og dramaer, som virkelig får pulsen op hos læseren.

Som nævnt før, så tager ’After’ fat i nogle gode problematikker og viser den hårde virkelighed af, hvor slemt tingene faktisk kan gå og at der ikke nødvendigvis er en lykkelig slutning for alle. Derudover så eskalerer en del af samtalerne ud i nogle voldsomme indre kampe for hovedpersonerne, hvilket er en sjældenhed i bøger. Tingene bliver ikke redt ud hos hovedpersonerne, de hænger snarere fast, ligesom det også ville gøre i virkeligheden. I forhold til det erotiske aspekt af serien, så er det et rigtig godt eksempel på ungdommelig sex, hvor ingen rigtig er forberedte, der sker pinlige episoder og at der ingen roser på gulvet er. Alligevel er det fantastisk for hovedpersonerne og giver et mere realistisk billede på en romance, hvor man ikke behøver mere end hinanden for at have det godt.

Noget af det eneste som er en skam ved bogen, og som danner grundlag for, hvorfor det er 5 ½ stjerne og ikke 6 stjerner den får, er at skænderierne godt kan køre lidt i ring. For selvom bogen repræsenterer virkeligheden rigtig godt, så er det også forfatterens job at skrive en fantastisk historie for os og her kunne forfatteren godt have trådt lidt mere i karakter. Ikke desto mindre er det en fantastisk bog, som er svær at lægge fra sig igen, når man først er begyndt på den.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *