“Albions datter” af Ilka Tampke

Albions datter

Originaltitel: Daughter of Albion
Forfatter: Ilka Tampke
Oversat af: Marie Kopp

Genre: Ungdomsbog, historisk fantasy
Sidetal: 376
Forlag: Cicero

Udgivelsesdato: 20. oktober 2016

duo 4½

 

 

 

’Albions datter’ åbnede op for en verden, som jeg ikke tidligere har brugt meget tid i, så derfor var det også spændende at lære denne nye verden at kende.

streg

Resumé

Albions folk lever efter deres ”skind”. Det er deres totem, hilsen og giver dem en plads i stammen. Ailia er født og opvokset uden skind. Hun blev efterladt som spæd og er siden vokset op hos madmor ved stammedronningens køkken. Hun har ingen ret til at gifte sig, deltage i ceremonier eller tilegne sig viden. Ailia er dog nysgerrig af natur, og da hun pludselig møder en gådefuld og smuk ung mand, bliver hun lokket ud på en forbudt rejse…

streg

Anmeldelse

Jeg var virkelig spændt på at læse ’Albions datter’, da den ikke umiddelbart virkede til at ligne noget, af det jeg tidligere har læst. Det viste sig også at være tilfældet. Det var utrolig spændende at komme ind i det her nye univers, i hvert fald i mit tilfælde, og lære en helt ny verden at kende, som jeg syntes var virkelig fascinerende.

Det betød dog også, at jeg lige skulle bruge lidt tid på at forstå, hvilken verden det var jeg befandt mig i. Alting var meget nyt og derfor skulle jeg lige forbinde alle de informationer jeg fik serveret af forfatteren. Det var dog utrolig let at leve sig ind i universet, fordi forfatteren har skrevet den så godt og detaljeret, at jeg kunne se omgivelserne meget tydeligt for mig.

Jeg havde dog lidt blandede meninger om Ailia, da jeg beundrer hendes mod, men samtidig synes hun er lidt for naiv og til tider dumdristig, når man tænker på, at hun burde have mere respekt overfor de ældre i hendes stamme, især madmor, som jo har taget hende til sig som spæd.  Men det er sikkert fordi hun er så nysgerrig af sig, og bliver forhindret i så meget sammenlignet med de andre piger på hendes alder, fordi hun ikke har et ”skind”.

Alligevel kunne jeg rigtig godt lide hende, fordi hun virkelig vokser med rollen undervejs. Alle kan begå fejl, og det er rigtig godt at se, at hun ikke nødvendigvis er perfekt, som det jo også ville være tilfældet i den virkelige verden. Så hvis du trænger til et nyt fix indenfor fantasygenren, kan den her helt klart anbefales – den bringer i hvert fald noget nyt på bordet, i forhold til hvad jeg ellers har læst af fantasy.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *