“Alt hvad du ejer” af Caspar Eric

alt hvad du ejer

Original titel: Alt hvad du ejer
Forfatter: Casper Eric
Genre: Poesi
Sider: 294
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato: 17. august 2018

 

 

 

 

 

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret.

Til dem som gerne vil opleve sorg og tab på første parket.

streg

Resumé

’Alt hvad du ejer’ handler om et tab; den krise og afskeden med en elsket kæreste efter en spontan abort i uge 11. Om livet efter døden, og hvordan man som mand håndterer det over for familie, venner og verden.

streg

Anmeldelse

Caspar Erics nye bog ’Alt hvad du ejer’ fortæller om livet for det moderne par og de opture og nedture, de kommer ud for, hvilket er meget passende, for der er mange både op- og nedture i hans bog ligeledes. Det ene øjeblik kan man blive rørt til tårer og de små detaljer og Caspar Erics sans for de vigtigste ting i livet, og det næste øjeblik kan man blive slået ud af følelsen, fordi det er utroligt vigtigt, at Beyoncé bliver nævnt.

Poesi er noget tidløst, noget som både fortæller om en anden tid, men som også kan sættes i kontekst i mange andre tider, og som noget langt de fleste ville kunne relatere til. Sorgen og tabet af et barn, frygten for at gå i stå og miste sit liv; Det er problemer, som langt de fleste ville kunne forestille sig og sætte sig ind i. Derudover er det også utroligt vigtigt, at emnet om tabet af et barn som far bliver taget op og fortalt. Den del gør Caspar Eric utroligt godt.

Desværre opstår frygten for nogensinde at blive til noget undervejs nok også for Caspar Eric. For der er flere steder, hvor man kan se, at han vælger at gribe til den nemme løsning og tilfredsstille det behov, som han tror den moderne læser har. Det i sig selv er en stor skam, for langt størstedelen af bogen er bemærkelsesværdig og rørende på en måde, som er tiltrængt i en verden, hvor alting skal være så perfekt som muligt.

Bogen får 3 ½ stjerne, og det er fordi, at den bestemt ikke fortjener 1 eller 2 stjerner. Caspar Eric kan skrive og har bestemt noget på hjertet. Desværre filter han immigrantkrisen og de seneste popkulturhits sammen med et smukt og levende billede på det menneskelige liv, hvilket bestemt trækker ned. Men hvis man kan abstrahere fra de underlige sideveje Caspar Eric tager, så er ’Alt hvad du ejer’ bestemt en bog, som er værd at kigge nærmere på.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *