“Angel – Flugt”

angel


Titel: Angel – Flugt
Originaltitel: Angel
Serie: Angel (nummer 1 i serien)
Forfatter: L.A. Weatherly
Oversat af: Dorte Holm
Udkom: 2011
Sider: 478
Forlag: Carlsen


DUO stjerner 3,5


 

 

“Angel – Flugt” er en spædende fortælling om pigen Willow som er mere end bare et menneske. Bogen er velskrevet og kan klart anbefales!


streg

Resumé

Willow kommer ud for store forandringer, efter hun giver pigen Beth en læsning. Willow kan se folks fremtid, og Beths ser langt fra lys ud. Willow opdager en verden fuld af smukke engle, som dog langt fra er venligsindet. Til sin rædsel opdager hun, at hun selv er halvengel, og at englene ønsker hende død. Sammen med drengen Alex, som er enlgejæger, flygter Willow gennem landet i et desperat forsøg på at finde et sikkert sted. Farer lurer overalt, og Willow og Alex må indse at de ikke kan stole på nogle.

Willow er den eneste som kan stoppe de ondsindede engle, men for at gøre dette må hun betale en stor pris – og vil det lykkes?

streg

Anmeldelse

Jeg har længe ville læse ”Angle – Flugt” og glædede mig bestemt til at gå i gang med bogen. Man bliver lovet at hvis man var vild med Twiligt ville man ’flyve igennem Angel’ så mine forventninger til bogen var også store.  

Det første jeg egentlig lægger mærke til i bogen, er at disse engle, som bliver beskrevet som klassiske engle, med vinger og glorie, er onde væsner. Dette var et meget interessant punkt, da man da typisk vil se engle som gode væsner. Det er de dog langt fra. Disse engle suger menneskenes livsenergi for selv at kunne overleve, og efterlade mennesket svag, og modtagelig over for de værste sygdomme. Det var virkelig interessant at læse om en anden slangs engle, og gjorde bogen meget unik.

Bogen er skrevet fra flere personers vinkel. Vi følger dog mest Willow, som bliver beskrevet i jeg-person, men vi følger også Alex, som bliver beskrevet i 3. persons-fortæller. En gang i mellem følger vi også engels Raziel, og hans medarbejder Jonah, begge i 3. persons-fortæller. Nogle gange synes jeg det godt kan være forvirrende når man følger så mange, men det var det slet ikke. Faktisk vil man mangle en stor del af historien hvis man ikke hørte den fra flere personer, så derfor synes jeg det var utrolig godt, og gav historien mere liv.
En ting der dog irriterende mig var Alex og Willow, for vi hører hvad de føler for hinanden for begges synsvinkler, men begge påstår hårnakket at den anden ikke føler det samme. Jeg blev til tider godt tosset på dem begge to, og havde lyst til at råbe til dem at de skulle tage sig sammen.  

Bogen er lidt under 500 sider, og er velskrevet og fuld af spænding allerede fra start. Jeg vil dog sige at der nogle gange var nogle ’tomme huler’ hvor der ikke skete så meget, og at jeg fandt det lidt vanskilt at komme i gennem bogen. Nogle gange gik der flere dagen hvor jeg ikke læste, hvilket er et ret stort minus fra bogens side. I hvert fald kunne den godt have været enten kortere, eller have haft noget mere handling i nogle af scenerne.

Jeg vil så også sige, til bogens forsvar, at når der var action (som der gudskelov var masser af alligevel) så skete der virkelig også noget, og især de sidste 30 sider af bogen, var helt fantastiske, og jeg sad bogstavligt talt, helt limet fast til bogen.

Personerne i bogen – Willow og Alex er også beskrevet utroligt levende, og jeg elskede at læse om deres liv, og hvorfor de er blevet til de personer de er i dag. L.A Weatherly har i hvert fald styr på hvordan man fanger sin læser, og jeg elsker hendes arbejde med Willow og Alex. Lige nu glæder jeg mig rigtig meget til at læse forsættelsen, og håber på en endnu mere spændende bog. Jeg håber også i fremtiden at læse mere fra L.A Weatherly, som skriver utrolig godt.

Jeg vil anbefale bogen til dem som elsker kærlighed, med en bladning af noget overnaturligt, og en masse action oveni for ”Angel – Flugt” har det hele, og selvom den til tider var lidt langtrukken er det bestemt en bog der er værd at læse.

 

streg

Mathilde DUO

Skrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.