“Boy Nobody” af Allen Zadoff

boy


Titel: Boy Nobody
Original title: Boy Nobody
Serie: The Unknown Assassin
Forfatter: Allen Zadoff
Udkom: 2013
Sider: 356
Forlag: Gyldendal


duo 4½


 

Da jeg troede, at jeg havde gættet mig til slutningen i ‘Boy Nobody’, blev jeg i den grad overrasket, da det viste sig, at mit gæt ikke engang var tæt på. Genial bog!

streg

Resumé

Zach er “boy nobody”. I flere år har han arbejdet for programmet. Han får en opgave, og han fuldfører den. Spørgsmål stiller han ikke. Han har ikke brug for at vide, hvad hans mål har gjort, det eneste han skal bekymre sig om, er at komme tæt nok på, til at fuldføre sin opgave. Nemlig at slå ihjel  

Da Zach får sin næste opgave, er han overrasket over at han kun har fem dage til at få ramt på sit næste mål. Og hans nye mål er ikke hvem som helst, men er pigen Sam. Zach skal komme tæt på hende, for at komme tæt på sit mål, men Sam er ikke let at have med at gøre.

Snart begynder Zach at stille spørgsmål til programmet og ham selv, og hvorfor han skal gøre som der bliver sagt – men programmet holder øje, og hvis Zach ikke lystrer, er de mere end parate til at gøre, hvad der skal til, for at lukke munden på ham. 

streg

Anmeldelse

Lige siden jeg hørte om ’Boy Nobody’ vidste jeg, at det var en bog, jeg skulle læse. Den lød anderledes i forhold til mange andre bøger, og noget nyt og anderledes er altid rart.

Det første jeg bed mærke i, da jeg begyndte på bogen, var måden den var skrevet på. Især i første halvdel af bogen, er det meget små og korte sætninger, nærmest som om vores hovedperson tænker som en computer. Han har ikke behov for at skulle beskrive detaljer omkring sig, men analysere kun det vigtigste. Nogle vil måske ikke helt bryde sig om denne særlige skrivemåde, men det gjorde jeg bestemt. Dette er også med til at bogen er let læst, og det tog mig kun et par dage at komme igennem den.

Da Zach møder pigen Sam, har man allerede regnet ud, at hans taktik er at forføre hende, og man kan nærmest gætte sig til, hvad der videre vil ske i mellem dem. Men denne bog er ikke en kærligheds roman, så som læser ender man alligevel med at blive overrasket, selvom man tror man har regnet det hele ud.

Især til sidst, tog bogen en drejning jeg ikke havde regnet med, hvilket jeg synes er fantastisk! Der er ikke så meget sjov ved en bog, hvor man har gættet sig til slutningen.

Så ’Boy Nobody’ er bestemt en spændende bog, som man burde give sig i kast med, hvis man gerne vil læse noget andet end det sædvandlige ’dreng-møder-pige-kærligheds-drama’.

Jeg er positivt overrasket, og ser frem til at læse den næste bog i serien.     

streg

Mathilde DUO

Skrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *