“Anna og det franske kys” af Stephanie Perkins

Anna og det franske kys

Originaltitel: Anna and the French Kiss
Forfatter: Stephanie Perkins
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Genre: Ungdomsbog
Sider: 373
Udgivelsesdato: 10. april 2015
Oversat af: Laura Konradi Brodersen

DUO stjerner III

 

 

Det har nærmest været umuligt ikke at høre om disse bøger, som Stephanie Perkins har skrevet, da de har været omtalt rigtig mange steder. Derfor var jeg også meget spændt på, om ’Anna og det franske kys’ kunne leve op til de forventninger, jeg havde fået.

streg

Resumé

Annas far har fået den idé, at sende hende afsted på kostskole. I Frankrig. For at sige det mildt, er Anna alt andet end glad for at flytte til Paris, hvor hun skal gå i skole i et år. Ikke nok med at hun ikke kan et ord fransk, men hun skal også undvære sine venner og ikke mindst en sød fyr i Atlanta, som hun er blevet forelsket i. Hun er skræmt over at skulle stå på egne ben på den måde, men før hun får set sig om, får hun hjælp fra uventet kant, så måske er det ikke så slemt alligevel?

streg

Anmeldelse

Op til at jeg skulle læse ’Anna og det franske kys’ havde jeg efterhånden fået opbygget en del forventninger til bogen og ikke mindst forfatteren, Stephenie Perkins. Dette skyldtes udelukkende, at der har været så stor omtale omkring hendes bøger, så derfor var jeg da også blevet helt spændt og nysgerrig efter at finde ud af, hvorfor der var sådan et stort postyr over hendes bøger.

Nu efter at have læst ’Anna og det franske kys’ kan jeg sagtens forstå al den positive omtale der har været, for en ting er sikkert – det er virkelig en fantastisk feel good bog, på trods af at vores hovedkarakter Anna indimellem ikke har det særlig let. Sproget er i bogen letlæselig, men samtidig lærerigt i form af de franske ord der indimellem dukker op, og jeg fik den vildeste lyst til at hoppe på flyet til Paris både under og efter at jeg havde læst bogen.

Jeg kan helt vildt godt lide, at det er en bog man kan ”dykke” ned i, da den simpelthen består af så mange lag, og jeg dybere man dykker, jo flere ting kan man analysere og snakke om. Der bliver taget rigtig mange emner, temaer og ikke mindst diskussionsrelevante ting op, som helt klart også gør at bogen kan bruges i skolesammenhæng – men helt uden at være kedelig.

Der udkommer ialt tre bøger af Stephanie Perkins på dansk, men umiddelbart ser det ud til at man ikke behøver at læse den uafhængigt af hinanden. Det valgte jeg dog alligevel at gøre, da det lyder til at man stifter bekendtskab med nogle af dem fra ’Anna og det franske kys’ igen i ’Lola og naboens søn’. Jeg kan sagtens anbefale andre at tage hul på disse bøger, især med den sommer vi har i Danmark, hvor det er begrænset hvor meget vi ellers kan lave. Jeg blev i hvert fald positivt overrasket.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *