“Anne fra Grønnebakken 1-3” af L. M. Montgormery

Anne fra Grønnebakken 1-3

Original titel: Anne of Green Gables 1-3
Forfatter: L. M. Montgormery
Serie: Anne fra Grønnebakken 1-3

Genre: Ungdomsbog
Sider: 580
Forlag: Rosintante & Co.
Udkom: 28. oktober 2016

DUO stjerner III

 

 

 

 

Jeg er vild med ’Anne fra Grønnebakken’. Jeg har kendt til serien fra jeg var helt lille og jeg er stadig lige så vild med dem, som jeg var dengang.

streg

Anne fra Grønnebakken

Resumé

Det gamle søskendepar fra Grønnebakken har brug for en dreng til at hjælpe dem med gården, men ved en misforståelse er det den rødhårede, ukuelige og fantasifulde Anne, som står på stationen i stedet. Hun drømmer om at høre til og snakker uafbrudt. Hun vinder også hurtigt den stille Matthews hjerte og får vendt op og ned på livet på Grønnebakken for søskendeparret. Inden længe kan ingen af dem forestille sig livet uden hende på gården. 

Anmeldelse

Da jeg var yngre, så jeg en mini serie om ’Anne fra Grønnebakken’. Denne serie har jeg set mange gange i løbet af årene og jeg kan stadig finde på, at sætte den på en dag, hvor jeg rigtig skal slappe af og hygge mig. Derfor kunne jeg selvfølgelig ikke lade være med at blive vildt glad, da jeg så at bøgerne blev udgivet igen. Jeg glædede mig som et lille barn til at læse serien og få lov til at møde Anne og de andre dejlige karakterer igen, men denne gang på en anden måde.

’Anne fra Grønnebakken’ følger rigtig godt den mini-serie, som jeg tit har set, så derfor var alle de ting, som Anne kommer ud for ingen overraskelse for mig. Det var rigtig sjovt at læse, fordi hun simpelthen er så uheldig, men alligevel kan man ikke lade være med, at trække på smilebåndet af hende. Jeg kunne rigtig godt lide beskrivelserne, som man får og de fleste kommer fra Anne. Hun er fuld med fantasi og man får gode beskrivelser fra hende. Man bliver lukket rigtig godt ind i verdenen og alle karaktererne, som man møder i bogen.

streg

Anne bliver lærer

Resumé

Anne er blevet voksen. Hun er elsket af mange i byen, selvom at hun stadig har ry for at komme ud for uheldige situationer. Hun begynder at arbejde som lærer og er glad for de søde og også de uopdragne børn i skolen. Anne kommer også til at blande sig lidt for meget i andres forhold og der kommer 2 forældreløse børn til Grønnebakken. Derfor har Anne utrolig meget at se til.

Anmeldelse

’Anne bliver lærer’ fortsætter i samme fantastiske stil som den forrige bog. Der er fortsat gode beskrivelser og man trækker stadig på smilebåndet over Anne. Man kan sagtens mærke, at hun er blevet ældre og ved at blive voksen. Hun dagdrømmer ikke så meget længere og begynder at forholde sig mere til sin omverden. Det er en dejlig udvikling at være med til at føle. Der er dog en klar følelse af, at det er en mellem bog i en serie. Det er ikke fordi der sker særlig meget med Anne i bogen, men mere med hendes venner og de karakterer, som vi har mødt og de nye som Anne møder.

Eftersom jeg så mini-serien, da jeg var yngre, kunne jeg selvfølgelig ikke undgå at lade være med at sammenligne. Men i ’Anne bliver lærer’ bliver vi præsenteret for en række personer, som jeg endnu ikke har mødt. Det var helt sikkert en dejlig overraskelse, fordi det er lige meget om det er bøgerne eller serien, så er jeg bare forelsket i ’Anne fra Grønnebakkens’ verden. En god overraskelse var tvillingebørnene Dora og David. Hvor David nu er den uartige dreng, som Anne tydeligt kan relatere sig til. Børnene var med til at give bogen yderligere spænding og munterhed.  

streg

Drømmen går i opfyldelse

Resumé

Anne vinker farvel til barndommen og Grønnebakken, da hun skal starte på universitetet og dermed starte et nyt kapitel i sit liv. Her møder hun et par nye veninder og får lov til at møde et par sider af kærligheden, som hun ikke helt havde forestillet sig. Hun begynder at skrive tekster og noveller, som hun håber at kunne udgive. Anne bliver præsenteret for livets hårde konsekvenser og en af konsekvenserne er også, at lære at se kærligheden, når den står foran en. Derfor skal Anne beslutte, om hun er klar til kærligheden.

Anmeldelse

’Drømmen går i opfyldelse’ er den sidste i serien om ’Anne fra Grønnebakken’. Allerede fra starten sidder jeg med en følelse af, at det er ærgerligt, at det snart er slut. Jeg har elsket at læse om Anne og hendes venner og rejsen hun er på. Det sidste kapitel står helt sikkert i kærlighedens tegn. Flere af hendes venner og nye bekendtskaber finder nemlig kærligheden i den sidste bog. Jeg kan godt lide Annes forhold til kærlighed. Fordi hun har ingen idé, om hvad det egentligt er og hvad hun søger.

Her kan man igen tydeligt se Annes udvikling igennem bogen, fordi hun får øjnene op for nogle af tragiske forhold i livet og at livet ikke varer evigt. Bogen viser også hvor vigtigt det er, at holde ved dem man elsker og indse dette før det er for sent. Alt dette viser Anne os, og hun gør det på den måde, som kun hun kan, nemlig igennem hendes sjove og fantasifulde tankegang. Det har virkelig været en fornøjelse for mig, at møde Anne på denne måde, igennem bogens verden. Efter min mening kunne ’Anne fra Grønnebakken’ godt fortsætte endnu længere, så man kunne blive ved med at følge Anne.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *