“Armada” af Ernest Cline

Armada

Original titel: Armada
Forfatter: Ernest Cline
Genre: Science fiktion
Oversat af: Valdemar Tellerup

Forlag: Tellerup
Sider: 497
Udgivelsesdato: 26. februar 2018

 

 

 

 


Tak til Tellerup for anmeldereksemplaret

Ernest Clines nyeste bog er helt perfekt til nørden, som altid har drømt at kæmpe mod fjender fra rummet!

streg

Resumé

Zack dagdrømmer ofte om, at verden kunne være bare lidt mere, ligesom de utallige science fiction-bøger, film og computerspil, som han bruger næsten al sin tid på. Han håber, at der måske en dag vil ske noget skelsættende, som ville tage ham med ud på eventyr. Og lige pludselig ser han en flyvende tallerken uden for sin skole! Men det er ikke det mest uhyggelige. Det mest uhyggelige er, at den fuldstændig ligner den, han skyder ned hver dag i computerspillet Armada….

streg

Anmeldelse

Efter Ernest Clines mega hit ’Ready Player One’ var det sindssygt spændende, om han kunne formå at skrive endnu en bog i samme boldgade som sin første, dog uden at de to bliver alt for ens. Det er dog lykkedes ham at skrive en roman, som ikke ligner sin første alt for meget i plot og karaktertræk, den er dog heller ikke nær så god, som den første desværre.

Ernest Cline skaber en anden ramme for historien og vores karakterer. Andre personligheder, baggrundshistorier og forhold til venner og familie. Der hvor det så går galt, er at han vælger at droppe at uddybe de forskellige forhold. Venskaberne virker mildt overfladiske, og moren bliver sat på en piedestal, men det gør hun ud fra ca. tre linjers beskrivelse. Ernest Cline forsøger at fortælle hvor vigtig bipersonerne er, men formår ikke at vise det igennem bogen, hvilket er en forbier.

Selve plottet er fint i sig selv, og noget man sjældent støder på, selvom mange ofte går og lufter tanken om at blive invaderet af rumvæsener. Der er dog nok en af de sjældne bøger, som slår igennem med et godt plot om, hvordan diverse efterretningstjenester på jorden har forberedt menneskeheden til kamp igennem computerspil og film franchiser. En dejlig forfriskende tanke og med en sjov twist. Derudover, så indgår der flere nutidige referencer, hvilket også er anderledes fra Ernest Clines første bog. Star Wars referencer er helt igennem gennemtænkte og oplagte til plottet. Til gengæld er den mindre nostalgisk end ’Ready Player One’, hvilket giver en mindre kærlig og hyggelig fornemmelse.

Overordnet set er bogen en forfriskende science fiction bog med gode referencer og en hovedperson, som nok de fleste læsere ville kunne følge og se sig selv i. Derfor får bogen fire ud af seks stjerner.

streg

 

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *