“Arven 1: Eragon” af Christopher Paolini

Eragon

Original titel: Eragon
Forfatter: Christopher Paolini
Serie: Arven-kvartetten 
Genre: Fantasy
Sider: 536
Oversætter: Ole Steen Hansen
Forlag: Carlsen
Udkom: 17. juni 2013

DUO stjerner 4

 

 

 

’Eragon’ lukker dig ind i en verden, som du aldrig har lyst til at forlade igen!

streg

Resumé

Livet ændres for altid en dag for Eragon. Han opdager nemlig på mystisk vis en smuk blankpoleret sten, da han er på jagt i skoven. Først aner Eragon intet om denne smukke sten, men en dag udklækkes en drage og lige pludselig står han midt i en arv, som er gammel og som han altid har været interesseret i. Han kommer ind i en magisk og forunderlig verden, som han og dragen Saphira bliver klogere og klogere på for hver dag der går. Fordi det hele har nemlig en sammenhæng. De må forlade deres hjem og rejse ud i verden for at få de svar, som de søger omkring dragerytterne, Rigets historie og hemmelighederne. Så er spørgsmålet bare: Er Eragon klar til at få disse svar og påtage sig ansvaret af den store arv, som er blevet lagt på hans skuldre?

streg

Anmeldelse

Jeg vil gerne starte med at indrømme, at jeg havde svært ved at komme i gang med bogen. Det betød for mig, at jeg havde en lille periode, hvor jeg havde lagt den fra mig, fordi jeg havde problemer med at omstille mig til den nye verden, der blev beskrevet, fordi jeg ikke tidligere har læst om drager. Der indgår også nye ord, som jeg lige skulle tygge lidt på. Men da jeg så kom i gang med bogen igen og havde sunket indtrykkene, var jeg meget vild med den forunderlige og ikke mindst fantastiske verden, som blev åbnet for mig, og det blev svært at ligge bogen fra mig.

En ting som især gjorde, at jeg var limet fast til bogen, var det bånd, som bliver beskrevet mellem drengen Eragon og dragen Saphira. Da Saphira bliver udklækket, kunne jeg straks mærke det stærke bånd imellem dem. Det er blevet beskrevet utroligt godt, fordi forfatteren Christopher Paolini har formået at gøre det så virkelighedsnært, som muligt. Jeg kunne også nemlig tydeligt se forskel på deres samtaler og de tanker de delte, med den måde som teksten var bygget op på. Denne beskrivelse forstærker de følelser man får, både for Eragon og Saphira.

Christopher Paolini formåede også, at give mig et stort indblik i personerne, som bliver beskrevet i ’Eragon’. Jeg kunne virkelig forstå og se Eragon foran mig, som den følsomme dreng med det store ansvar, som han har fået tildelt. Man kunne virkelig sætte sig ind i hans sted, og forfatteren formåede, at gøre ham meget jordnær. Han er en helt, men han er ikke hævet over trængslerne og de lidelser, som han går igennem.

Den gådefulde magiker Brom, som hjælper Eragon på hans færd, var også en interessant karakter, og selvom han var hemmelighedsfuld, havde han også masser af personlighed. Dragen Saphira er også noget helt særligt, og hun var særligt interessant, fordi jeg fik en helt ny viden om drager gennem hende.

’Eragon’ indeholder også en hel del action, i form af en masse kampe og en farefuld rejse. Jeg synes at bogen var virkelig spændende at læse, fordi tempoet var hurtigt, og der skete noget hele vejen igennem. Da Christopher Paolinis beskrivelser er så gode omkring Eragon, og de andre karaktere og selve historien, kan jeg kun glæde mig til, at kaste mig over den næste bog i serien, nemlig ’Den ældste’. Den første bog i serien, ’Arven’, har kun givet mig lyst til, at vide mere om Eragon og hans smukke drage Saphira.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *